Klaus Iohannis, despre cea mai emoționantă sărbătoare a națiunii! Într-un discurs oferită de ziua naţională, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că momentul unirii continuă să ne transmită peste timp un mesaj fundamental, acela că fiecare este responsabil pentru soarta ţării. El a mai spus că îşi doreşte ca românii plecaţi în străinătate să se reîntoarcă acasă unde să găsească o Românie funcţională.

1 Decembrie, ziua națională a României, este cea mai emoționantă sărbătoare a națiunii și un simbol al libertății, a declarat președintele, Klaus Iohannis, care a amintit că anul acesta se aniversează 30 de ani de la revoluția din decembrie 1989. Alesul românilor a subliniat că cetățenii României au apărat democrația în stradă, dar și în cabina de vot şi a adăugat că își dorește ca cei care trăiesc acum în străinătate să se reîntoarcă în România.

„Mi-aș dori ca românii care trăiesc astăzi în diferitele zone ale globului să se reîntoarcă acasă”

Citește și: Emmanuel Macron, propunere controversată. Mulți vor fi uimiți

„Unirea este sărbătoarea noastră, a tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm. Mi-aș dori ca românii care trăiesc astăzi în diferitele zone ale globului să se reîntoarcă acasă, să găsească aici o Românie funcțională, o țară normală, care să le ofere şansa unui viitor mai bun și care să le asigure un nivel de trai decent. Eu cred că această viziune poate deveni într-o zi realitate și ține în primul rând de noi să o facem posibilă”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Rador.