Klaus Iohannis, despre aducerea vinovaţilor Revoluţiei din decembrie 1989

Abia după 30 de ani, dosarul Revoluţiei a ajuns în instanţă. La sfârșitul lunii noiembrie  a avut loc primul termen în cameră preliminară, termen la care au fost citate peste cinci mii de persoane.

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu sunt inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Şi în lipsa unei decizii a instanţei, unul dintre mesajele rostite din nou şi ieri a fost despre aflarea adevărului despre acele zile sângeroase. A vorbit despre aducerea vinovaţilor în faţa instanţei şi şeful statului, Klaus Iohannis la Ateneul Român, cu ocazia marcării Zilei Victoriei Revoluţiei Române.

Klaus Iohannis, despre aducerea vinovaţilor! Revoluţia anticomunistă a existat

Citește și: Alertă de coronavirus în București. Au fost confirmate încă opt cazuri

„Revoluţia anticomunistă a existat, la fel cum şi regimul comunist a mutilat destinul acestei ţări. Să lăsăm adevărul să iasă la lumină şi să nu-l ocolim. Am spus deseori că vrem să ştim adevărul despre decembrie ’89. Vrem ca vinovaţii să fie aduşi în faţa justiţiei. Vrem dreptate”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Menționăm că președintele ales de români a mai spus că evocarea faptelor din acele zile este cel mai bun antidot împotriva uitării, potrivit Rador.

Reamintim că Traian Băsescu, fostul președinte al Rămâniei, a intervenit, in direct, in emisiunea lui Cozmin Gusa de la Realitatea TV, pentru a-i da o replica acida vicepresedintelui LDE, Ovidiu Silaghi, legattă de Revoluție

„Domnul Silaghi, lăsați-o moartă cu Securitatea. Vă aduc aminte că al dumneavoastră candidat primea ordine de la Iulian Vlad la Revoluție să meargă să-l aducă pe Ion Iliescu și Corneliu Mănescu să vină să confiște Revoluția. Deci avea comportament de subordonat față de Iulian Vlad”, a zis Traian Băsescu.

„Domnule Silaghi, Mircea Diaconu era executantul lui Iulian Vlad la Revoluție, iar eu am condamnat comunismul. Am zis că este un regim ilegitim și criminal. Diaconu îi aducea pe Iliescu și Mănescu să vină să confiște Revoluția”, a mai zis fostul președinte în emisiunea lui Cozmin Gușă.