În judeţul Vâlcea, doar 40% din şcoli asigură săpun şi hârtie igienică pentru elevi. Aceştia au sesizat aceste lipsuri încă de acum trei luni.

Autorităţile promit că în scurt timp problema va fi rezolvată

Lipsa săpunului și a hârtiei igienice din școli a fost semnalată în repetate rânduri de către elevii vâlceni încă din primele săptămâni ale anului școlar aflat în curs. Aceștia au adus la cunoștință Inspectoratului Școlar și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea faptul că igiena nu le este astfel asigurată în multe unități de învățământ.

Ba, mai mult, lipsa reacției i-a determinat pe membrii Asociației Vâlcene a Elevilor se inițieze o petiție în mediul online. În doar patru ore, peste 700 de persoane semnaseră pentru susținerea asigurării condițiilor minime de igienă în școli.

Instituțiile implicate nu au făcut prea mult

Citește și: BREAKING NEWS! Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu consideră că există motivul închiderii școlilor”

De atunci și până în această săptămână, instituțiile implicate nu au făcut prea mult, în afara constatărilor. Abia zilele trecute, conducerea Inspectoratului Școlar Vâlcea a recunoscut faptul că la ora actuală, în 40% din școlile vâlcene se găsește săpun.

S-au dat în schimb asigurări că în cel mai scurt timp, acesta se va regăsi în toate unitățile de învățământ din județul Vâlcea, potrivit Rador.