Județe din România, afectate de viscol. Vezi ce drumuri rămân închise

La această oră a expirat codul portocaliu care anunţa intensificări ale vântului în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea. Rămâne în vigoare până la ora 18:00 doar un cod galben de viscol, valabil pentru jumătatea de sud a Moldovei, pentru Dobrogea şi estul Munteniei. Până pe 8 februarie, un alt cod galben de viscol vizează Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Județe din România, afectate de viscol. Drumarii au lucrat în ultimele ore pentru redeschiderea şoselelor blocate din cauza ninsorii sau a copacilor căzuţi pe carosabil. Compania Naţională de Administrare a Infrastrusturii Rutiere a anunţat că circulaţia rutieră a fost redeschisă astăzi pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale. Rămâne închisă Autostrada Soarelui, dar şi 16 segmente de drumuri naţionale.

Citește și: Probleme create de vremea în judeţul Călăraşi. Ce a decis Comandamentul pentru Situații de Urgență

Autostrada Soarelui şi cele două drumuri naţionale care asigură legătura directă între Bucureşti şi Constanţa rămân închise din cauza vizibilităţii reduse. Vântul puternic aduce zăpada de la marginea şoselei. Drumuri acţionează cu pluguri, dar pentru siguranţa şoferilor încă nu se poate relua traficul. Nu se circulă aşadar pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Constanţa, pe DN 3 Fundulea – Lehliu, este drumul vechi spre mare, dar şi DN 2A Urziceni – Slobozia, până la Mihail Kogălniceanu , pentru că în judeţul Constanta, pe DN2A se merge controlat între /…/ şi Mihail Kogălniceanu, potrivit RRA.

Citește și:

Alte 16 tronsoane de drumuri naţionale sunt închise: în judeţele Buzău şi Constanţa – DN 22 Râmnicu Sărat – Ovidiu; în judeţele Brăila şi Călăraşi DN 21 de la Brăila până la Călăraşi, iar în judeţul Brăila DN 2B. Sunt şi mai mult tronsoane cu restricţii de tonaj. Nu sunt restricţii pe DN 2 Bucureşti – Buzău – Bacău, principala şosea care asigură legătura capitalei cu judeţele din Moldova. Se merge fără probleme majore pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe DN1 Valea Prahovei şi pe DN7 Valea Oltului.

O actualizare de la CFR Călători, pe drumurile de fier astăzi sunt anulate 50 de trenuri, cele mai multe pe relaţiile Bucureşti – Feteşti – Constanţa – Mangalia. Între Bucureşti şi Constanţa, în continuare, se circulă cu tracţiune diesel.

Citește și:

În Bucureşti, bulevardele principale sunt deszăpezite la negru, dar pe trotuare încă nu sunt asigurate condiţiile bune pentru deplasarea pietonilor, pentru că mai văd pietoni inclusiv pe arterele principale care circulă pe şosea, trotuarele nefiind complet deszăpezite, iar la marginea şoselei s-au format bălţi.