Iureș la Casa Alba. Trump a dat ordinul. Preşedintele american i-a cerut Teheranului să-l predea pe agentul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) Robert Levinson dispărut în Iran de 12 ani, informează luni dpa potrivit Agerpres.

Iureș la Casa Alba

“Dacă Iranul ar putea să-l predea pe fostul agent FBI, Robert A. Levinson, care de 12 ani e dispărut în Iran, aceasta ar fi un pas foarte pozitiv”, a scris Donald Trump, preşedintele american, pe Twitter.

Ordinul lui Trump a venit după ce Iranul a deschis un dosar cu privire la agentul FBI care a dispărut în martie 2007, potrivit mass-media din SUA.

Citește și:

Ministerul de Externe iranian a comunicat că fostul agent american Robert Levinson este în continuare dat dispărut și au redeschis pe numele său un nou dosar judiciar.

„Levinson are un dosar judiciar în ţara noastră deoarece este dat dispărut (…) Asta pe baza unor considerente umanitare”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Teheran, Abbas Mousavi.

Reamintim că Robert Levinson a fost dat dispărut în 2007, în timpului unui voiaj în insula iraniană Kish din Golful Persic, iar autoritățile iraniene au susţinut în repetate rânduri că nu ştiu nimic despre el.

Citește și:

În mesajul postat pe Twitter, reiese faptul că preşedintele american a atenţionat de asemenea Iranul cu privire la activităţile sale de îmbogăţire a uraniului.

„În acelaşi timp, potrivit informaţiilor, Iranul a îmbogăţit şi îmbogăţeşte uraniu. Acesta ar fi un pas foarte rău”, a scris Trump pe Twitter.

Tensiunile între SUA şi Iran au început după ce Donald Trump şi-a retras ţara din acordul internaţional care limitează activităţile Iranului de îmbogăţire a uraniului.