Iubitorii de muzică au motiv de bucurie! Cel mai inedit festival românesc va avea loc la Iași, pe 23 noiembrie. Pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, ieșenii se pot bucura de un festivalul-concurs al cântecului popular moldovenesc. Spectacolul „Din bătrâni, din oameni buni”, ediția a XII-a, începe la ora 18.00.

În etapa finală, la spectacolul „Din bătrâni, din oameni buni”,  vor participa interpreți tineri de muzică populară din județele: Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui, Vrancea, din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina.

Mai mult, la festival vor participa și câștigătorii trofeului festivalului la edițiile precedente: Raluca Radu (2015) și Valentin Bertea (2018).Vor mai cânta Călin Brăteanu cu Taraful „Obcina” din Suceava și Ansamblul artistic profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, soliști: Simona Mazăre, Ana Maria Ababei și Andrei Liță.

Citește și:

Orchestra Ansamblului artistic profesionist „Constantin Arvinte” condusă de Dumitru Lucaci va acompania acest festival-concurs.

Cei care doresc să participe la acest festival au intrarea este liberă.