evzmonden.ro Web analytics

Iubirea secretă a lui Gheorghe Dinică a făcut DECLARAȚII INCENDIARE: “M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Iubirea secretă a lui Gheorghe Dinică a făcut DECLARAȚII INCENDIARE: “M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”
Iubirea secretă a lui Gheorghe Dinică a făcut DECLARAȚII INCENDIARE: “M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”

Regretatan actriță Vasilica Tastaman, iubirea secretă a lui Gheorghe Dinică, care s-a stins din viață pe 30 martie 2003, a rămas în istoria teatrului şi a filmului românesc, dar în egală măsură şi în filele vieţii tumultuoase de culise a lumii artistice româneşti. 

Talentată, plină de viaţă şi cu un sex appeal irezistibil, Vasilica Tastaman, considerată de mulți una dintre femeile fatale ale epocii sale, a dublat succesul în carieră cu cel amoros, care se spune că s-a folosit încă înainte de a deveni celebră.

De altfel, fraza din titlu este una celebră în teatrul românesc legată de numele Vasilicăi – una voit exagerată în felul în care se spune că a formulat-o Vasilica, iar totul are legătură chiar cu începuturile carierei marii actriţe, un episod surprins şi în cartea lui Dan-Silviu Boerescu, „Vasilica Tastaman. Femeia Fatală a României.”

Proaspăt sosită în Bucureşti, ea a reuşit să se angajeze la Teatrul Minicipal condus de Lucia Sturza Bulandra – care, însă, a aflat cu surprindere într-o zi că tânăra e gata să dea cu piciorul tuturor perspectivelor din capitală şi să se întoarcă în Brăila natală, pentru a se reangaja la fabrica de textile de acolo.

„-Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat …să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!”, a fost răspunsul uluitor al Vasilicăi atunci când doamna Bulandra a chemat-o în biroul ei pentru a afla motivele eventualei plecări.

Un răspuns care se voia şocant şi care era, mai mult ca sigur, departe de realitate – dar care venea pentru a sublinia partea dureroasă de adevăr despre starea actorului roman: Vasilica nu-şi permitea nici măcar să stea într-o garsonieră. Ca s-o păstreze în trupa ei de actori, Bulandra a cerut de urgenţă audienţă la primul secretar, căzând în genunchi în faţa acestuia şi implorându-l să-i dea o casă. Peste câteva zile, Vasilica Tastaman se muta în casă nouă, datorând, practic, cariera ei gestului incredibil făcut de marea doamnă a teatrului românesc, Lucia Sturza Bulandra.

Nu a fost, însă, singura care a ajutat-o, Vasilica fiind încă de mică împinsă parcă de o mână a destinului – care la început i-a părut tare neprielnic. A rămas orfană la 14 ani. O vârstă la care debutase deja la teatrul din Brăila.

“Prima doamnă care m-a cules dintr-o mână de copii de la şcoală a fost Nety Enciu. Ea se ocupa de Conservatorul din Brăila, unde învăţai dans clasic, poezie… era acolo un profesor care studiase la Paris, Nicki Marratti, un grec de familie bună”, a povestit actriţa care la 18 ani juca deja în Bucureşti, la Giuleşti.

Despre episodul în care Bulandra îi găseşte o locuinţă, Vasilica a oferit, însă, oficial o variantă decentă, diferită de cea rămasă în folclor.

„Un an am dormit la Teatrul din Giuleşti pe patru scaune… şi aveam un reşou. Când se jucau spectacole clasice, o duceam mai bine; în decor apărea câte o sofa şi maşiniştii mă întrebau dacă vreau să o lase pe scenă ca să dorm pe ea. Am jucat şi pe Lipscani, în sala Rapsodia, şi a venit toată protipendada teatrului românesc, şi, bineînţeles, doamna Bulandra. Şi-mi amintesc că, după spectacol, uşa cabinei mele s-a dat de perete, şi am auzit un glas puternic: «Unde-i aia mică?» Era doamna Bulandra, care mi-a pus o mână pe umăr, o mână zdravănă de prieten, şi mi-a spus: «Eşti actriţa mea».

Şi a plecat. La Teatrul Municipal (actualul Teatru „L.S. Bulandra”) o vreme am dormit în cabina de la coafură. Când a aflat, doamna Bulandra m-a dus la primul secretar, şi, ajungând în faţa lui, a căzut în genunchi. Îmi amintesc că era îmbrăcată superb, cu o pălărie enormă. L-a întrebat dacă ştie cine sunt, şi, evident, el nu ştia. Atunci ea i-a spus: «e cea mai talentată actriţă a mea. Ultimul meu copil. N-are casă». Eu m-am speriat. Am crezut că i s-a făcut rău şi am vrut să o ridic. Mi-a dat un cot şi mi-a şoptit să o las în pace. Am fost trimisă la procurorul general şi mi-a dat o garsonieră în Piaţa Romană, unde cineva se extinsese prea mult. Erau vremuri grele, dar doamna Bulandra era foarte dreaptă”, potrivit okmagazine.ro.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X