FESTIVALUL SLANEI ȘI AL CÂRNAȚILOR ÎN PARCUL NAȚIONAL –  NO’ HAI LA SLANĂ ŞI CÂRNAŢI!

Cine se încumetă să dea gata CÂRNATUL DE 100 DE METRI tăiat cu barda de măcelari, aromat cu condimente şi perpelit la foc mic pe grătar? Dacă vă plouă deja în gură, vă aşteptăm de joi 20 februarie şi până duminică 23 februarie în PARCUL NAŢIONAL din Capitală.

Pregătim un OSPĂŢ cum rar vă e dat să întâlniţi cu SLANĂ ŞI CÂRNAŢI

Vedeta va fi Cârnatul de 100 de metri pe care-l scoatem la concurs! Da da! Facem
CONCURS DE MÂNCAT CÂRNAŢI cu premii surpriză pentru câştigător!

Avem 5 TONE de cârnaţi de toate felurile

Citește și: Mancaruri romanesti. Nutritionistul a dezvaluit care sunt cele mai sanatoase bucate!

Cârnați de casă, cârnați țărănești, vestiţii cârnaţi de plescoi, cârnați de grătar, de porc sau afumaţi, caltaboşi, lebăr, cabanoşi, virșli de oaie sau capră, cârnaţi chorizo, cârnaţi ungureşti şi cârnaţi preparaţi după reţele străvechi
din toate zonele ţării: cârnaţi moldoveneşti, din ardeal, Oltenia, Banat sau Bucovina, condimentaţi după specificul zonei, afumaţi sau prăjiţi, numai buni de gustat şi de luat acasă.

În premieră, anul acesta venim cu două sortimente noi: CÂRNAŢI DE CURCAN ŞI CÂRNAŢI DE PEŞTE!

Pregătit la grătar, în tigaie sau pe plită, ori ascuns în varză călită sau fasole, cârnatul va satisface toate gusturile!

Slana nu se lasă mai prejos!

Bucătarii şi gospodinele sosite din toate colţurile tării vin de reţete de slană păstrate cu sfinţenie din moşi strămoşi: slănina cu piper, afumată, băiţuita, cu paprika sau sare
grunjoasa, împănata cu bacon sau simplă, clisa afumată, slănina de mangaliţa, o SĂRBĂTOARE DE GUSTURI ŞI AROME, ce mai!

Aşteptam vizitatorii să se răsfeţe cu bucate alese, cu delicioasele preparate la grătar, cu fripturi din cărnuri aromate şi mâncăruri la ceaun cu nemiluita, cu preparate de toate felurile pregătite de maeştri bucătari, încă de la primele ore ale dimineţii, stropite cu vin şi bere din belşug şi cu licori aromate din fructe. Şi pentru că show-ul culinar să fie pe cinste, Spectacolul va fi „acompaniat “de preparare inedite la ceaun şi grătare, spre deliciul gurmanzilor.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru că festinul culinar să fie complet, vă mai oferim o gamă variată de dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate.

Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri şi
exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale.

O zonă de distracţie îi va aştepta pe cei mici, muzica şi activităţi pentru întreaga familie, aceasta este reţeta perfectă pentru un weekend reuşit!