Iti lasi cainele pe locurile din fata in masina? Risti o amenda care ”te va arde la buzunare”. Codul Rutier interzice transportul copiilor, dar si transportul animalelor de companie pe locurile din fata.
Amenda pe care o risti daca nu respecti legea este usturatoare: intre 1300 si 3000 de lei!

Animalele de companie trebuie transportate in custi speciale sau pot fi lasate sa stea pe scaunele din spate. In comert se gasesc huse speciale pentru transportul acestora, care au forma de hamac si se fixeaza de tetiere. Acestea previn accesul cainilor spre partea din fata a masinii.

Pentru mai multa siguranta, pot fi folosite si centurile de siguranta speciale de transport. Acestea se fixeaza, la un capat, de zgarda sau de hamul cainelui. La celalat au acelasi sistem de blocare pe care il au centurile de siguranta pentru oameni.

Citește și:

Cainele lasat sa ”circule liber” prin masina iti poate sustrage atentia, crescand riscul de acident. Iar in caz impact, cainele poate fi aruncat prin parbriz.
Custile de transport trebuie alese in functie de marimea animalului tau de companie si trebuie sa ii asigure confort si siguranta.

O alta regula pe care e bine sa o respecti: nu lasa deschis geamul de langa animalul tau de companie! Chiar daca ti se pare amuzanta imaginea cainilor care ”admira natura”, pastreaza geamul inchis si blocheaza portiera! In caz contrar, cainele ar putea sari pe geam sau ar putea sa cada din masina.
De asemenea, geamul deschis ii poate provoca o conjunctivita sau o otita greu de tratat.

Citește și:

Cand pleci la drum, nu uita sticla cu apa si niste recompense! S-ar putea sa ai nevoie de acestea din urma pentru a-ti motiva cainele sa stea cuminte, la locul lui.
Iar mancare e bine sa ii dai cu cel putin 3-4 ore inainte de ora plecarii. Foarte multi caini au ”rau de masina”!

In ceea ce priveste sedarea cainilor anxiosi sau agresivi, parerile sunt impartite. Medicul veterinar este cel mai in masura sa iti dea sfatul potrivit pentru animalutul tau!