Italia e în alerta. Un român a provocat știrea momentului. Escrocherie prin actorie…

Italia e în alerta.  Un român a făcut avere păcălind turiștii care vin să viziteze Roma, Italia. A încercat să scape de sărăcie folosind o metodă la care puțini hoți s-ar fi gândit.

Fără să se gândească că ulciorul nu merge de multe ori la apă, un escroc român a folosit o metodă simplă să păcălească turiștii de la Roma. El și-a confecționat o legitimație de polițist și o insignă. Apoi a pornit la treabă. A început să păcălească turiștii găsind tot felul de motive pentru a le sustrage bunurile fără să simtă.

Citește și: Noul virus a băgat spaima în Andreea Raicu! Mesaj îngrijorător după ce s-a întors din Italia: „Nu pot să mă fac că nu există”

Printre zecile de victime s-a numărat un om de afaceri care a rămas fără un ceas de marcă extrem de valoros și o familie de israelieni care au rămas fără bani, după ce le-a cerut portofelul să-l verifice.

În acest fel, românul a strâns peste 50.000 de euro. Anchetatorii spun că suma ar putea depășii cu mult valoare precizată mai sus, având în vedere că nu toți turiștii păgubiți au depus plângere la poliție, scrie ilgiornale.it.

Turiştii erau victimele preferate ale românului, pentru că nu cunoşteau însemnele oficiale ale Poliţiei italiene şi modalitățile în care membrii forței de poliție își desfășoară activitatea.

Autorităţile italiene precizează că tactica folosită de român este un fenomen fluctuant, care devine aproape un fel de specializare în domeniu.,

„Cetățenii trebuie să fie atenți mai ales atunci când sunt opriți de oameni care nu poartă uniformă…”

“Cetățenii trebuie să fie atenți mai ales atunci când sunt opriți de oameni care nu poartă uniformă și, în aceste cazuri, trebuie să ceară să i se afișeze atât insigna, cât și ecusonul de recunoaștere personală, pe care trebuie să fie stema Republicii și numărul de ordine al agentului”, precizează poliţiştii.

Totuşi, acest lucru nu pare să-l fi împiedicat pe român să inducă în eroare turiştii, care practic îngheţau la vederea insignei false de poliţist.

Un alt caz similar a avut loc în Spania. Recent, s-a săvârșit un furt de circa o jumătate de milion de euro. Peste 100 de hoți, majoritatea români, au înființat o organizație bine pusă la punct pentru furturi din Spania.

În ultimii ani, polițiștii din Spania au arestat circa jumătate dintre membrii bandei, dar nu se poate vorbi de destructurarea organizației.

Ultima acţiune desfăşurată la sfârşitul lunii trecute, a dus la capturarea altor cinci membri ai grupării, toţi români (originari din judeţele Galaţi şi Brăila), scrie presa spaniolă.

Tâlharii au fost prinși după ce au furat un generator electric de 15 tone, ce costă aproximativ o jumătate de milion de euro, care alimenta un cartier rezidenţial tocmai construit în zona Alcala de Henares.

Citește continuarea….