Italia, ţara cea mai afectată din Europa, rămâne a doua după China din punctul de vedere al numărului de decese, dar coboară un loc, pe poziția a patra, în privința numărului de cazuri confirmate după China, Coreea de Sud și Iran.

Potrivit Agenției italiene de protecție civilă, bilanțul morților epidemiei de coronavirus în Italia a crescut astăzi cu 49, într-o singură zi, ajungând la 197, cea mai mare creștere într-o singură zi de la descoperirea epidemia acum două săptămâni.

De la Roma, Elena Postelnicu, reporter RRA, revine cu bilanțul epidemiei:
“În Italia, până la această oră, potrivit Protecției Civile, sunt 3.916 persoane diagnosticate cu coronavirus, cu 778 mai multe decât joi seara. 523 de pacienți s-au vindecat și 197 au decedat, 49 dintre ei numai în ultimele 24 de ore, persoane cu vârste cuprinse între 62 și 95 de ani.

Citește și: Noul virus a băgat spaima în Andreea Raicu! Mesaj îngrijorător după ce s-a întors din Italia: „Nu pot să mă fac că nu există”

Printre persoanele depistate cu infecție cu COVID-19 se află și trei cetățeni români, trei femei rezidente la Treviso, regiunea Veneto; Cremona, regiunea Lombardia și Bologna, regiunea Emilia-Romagna.

Printre persoanele infectate se află și prefectul din Bergamo, Elisabetta Margiacchi, izolată la domiciliu, de unde continuă să lucreze.

Doar Secția de urgențe este deschisă din policlinica Statului Vatican, toate intervențiile fiind suspendate pentru dezinfecție, după ce astăzi s-a descoperit primul caz de coronavirus, o persoană în vârstă.

Chiar și Papa Francisc, din cauza unei răceli, în urmă cu câteva zile, a fost supus unui test de diagnosticare a coronavirusului, test care a rezultat negativ.

Pe moment, în Vatican, în condițiile în care până la sfârșitul lunii, în toată Italia au fost anulate evenimentele publice sau cele la care persoanele nu respectă distanța de minim un metru, se analizează modalitățile de a continua întâlnirile dintre Suveranul Pontif și miile de credincioși.

Prima noutate ar fi la rugăciunea de duminică, Angelus, care ar putea fi transmisă prin intermediul unui video, aceasta și pentru a evita ca pelerinii să mai formeze cozi la punctele de siguranță și de acces în Piața San Pietro.

O decizie asemănătoare ar putea fi luată și pentru audiența generală de miercurea viitoare.

Nu este exclus ca începând de luni să se închidă chiar și tribunalele. Deținuții vor putea să asiste la procesele care îi privesc numai în videoconferință sau prin alte conexiuni la distanță.

30 de persoane sunt denunțate și sunt cercetate penal pentru că au părăsit ilegal zona roșie din Basso Lodigiano

În regiunea Lombardia, unde se înregistrează cele mai multe cazuri, peste 2.600, s-au interzis vaccinările copiilor și a nou-născuților. 30 de persoane sunt denunțate și sunt cercetate penal pentru că au părăsit ilegal zona roșie din Basso Lodigiano după data de 24 februarie, când a fost conturate focarele din nordul Italiei.

Cetățenii care aveau obligația prin decizie guvernamentală să nu iasă din zona marcată au încercat să o facă şi vor fi pedepsiți”.