Ion Țiriac este supărat foc. Cel mai mare vis al său s-a spulberat: „Nu pot lăsa copiii…”

Ion Țiriac, fostul jucător de tenis, și colegul său de breaslă, Ilie Năstase, voiau să ducă la bun sfârșit un proiect uriaș. Mai exact, cei doi voiau să construiască academia Țiriac/Năstase la Otopeni, însă proiectul lor a eșuat.  A fost obligat să demoleze patinoarul Telekom Arena, din Otopeni, care a fost deschis în decembrie 2016, pentru trenul care leagă Otopeni de Gara de Nord!

Președintele Federației Române de Tenis a cerut deja aprobările demolării pentru a face loc proiectului pentru șina de cale ferată dintre aeroport și Gara de Nord. Acest proiect stopează și construirea academiei de tenis pe care Țiriac și Năstase voiau să o facă acolo.

Citește și: Cum arata Ileana Lazariuc in prezent! Se pare ca divortul ii prieste - FOTO

„Avem o problemă majoră cu academia Țiriac/Năstase. Ăsta a fost visul meu și al lui Ilie, să facem o academie. E mai complicată! Costă mai mult, dar e vorba despre bani privați. Banii mei! Voiam să o facem la Otopeni, unde trebuia să fie Universitatea despre care tot vorbeam. Din păcate, cu linia asta ferată, care trece pe deasupra acelei străzi, am început să luăm aprobări pentru demolarea patinoarului. Nu pot lăsa copiii cu trenul pe deasupra.

Pe mine mă stupefiază infantilitatea organelor care sunt responsabile pentru așa ceva. Faptul că încă nu se știe proiectul. Dacă trenul trece printr-un butoi sau se fac doar două garduri fonice. Am fost la Minister, fără niciun rezultat. Dacă e așa și se face acest tren, tot acest proiect cade. Trebuia să fie o piscină olimpică, apoi sala Nadiei de gimnastică. Apoi un centru de tenis cu 30 de terenuri. Cu cămin de 40-50 de camere. Așa voiam. Acum patinoarul e închis. Nu pot da drumul în aceste condiții! Unde mergem, nu știu!”, a spus Ion Țiriac, pentru Gazeta Sporturilor.