Ion Cristoiu si-a spus parerea despre motiunea de cenzura care va avea loc saptamana viitoare! Analistul politic este de parere ca daramarea guvernului fara sa se asigure o tranzitie ar fi un gest cu adevarat iresponsabil.

Gazetarul nu are o parere buna nici despre faptul ca opozitia grupata impotriva guvernului nu are un plan in eventualitatea in care executivul va fi dat jos.

„În democrație o moțiune de cenzură nu este un scop în sine. Cred că niciun partid de pe planeta asta nu depune moțiune de cenzură zicând: depunem, îl dăm jos și vedem ce o fi. În Spania, de exemplu, Constituția prevede că partidul care depune moțiune de cenzură automat premierul desemnat să facă noul guvern este liderul partidului care depune moțiunea de cenzură.

Citește și: Au mai rămas 29 de zile până se trecerea la ora de vară. Cum ne afectează sănătatea

Deci, moțiunea de cenzură este un mijloc prin care un partid din opoziție dă jos Guvernul și deja înainte de a iniția moțiunea de cenzură are Guvernul și programul. La noi s-a ajuns la această aberație democratică. Moțiunea vorbește…vom dărâma Guvernul și apoi vedem ce e….După părerea mea, dacă în spatele acestei nesiguranțe este Klaus Iohannis e o iresponsabilitate națională”, a declarat Ion Cristoiu, pentru Antena 3.

Mai mult decat atat, Ion Cristoiu a precizat si care sunt optiunile Vioricai Dancila in cazul in care motiunea de cenzura va trece.

„În cazul în care această moțiune trece există două posibilități. Doamna Dăncilă și-ar da demisia și atunci președintele până la formarea noului guvern numește pe cineva dintre miniștri PSD premier interimar și avem o guvernare PSD cu un premier interimar până după alegeri. A doua posibilitate e ca doamna Dăncilă să nu demisioneze și ea rămâne fără să o numească Iohannis premier interimar până la alegeri”, a spus analistul politic.