Iohannis, făcut praf de Băsescu! Acuzații extrem de grave la adresa președintelui: „Dacă va face ca mine, va avea de pierdut”

Iohannis, făcut praf de Băsescu! Fostul președinte al României a făcut afirmații extrem de dure la adresa lui Klaus Iohannis. Acesta spune că a luat o decizie greșită față de guvernul liberal.

În disputa dintre preşedinte Klaus Iohannis şi Guvern pe tema dublării alocaţiei pentru copii, fostul preşedinte spune că şeful statului n-a fost corect faţă de Guvern când a promulgat legea.

„Știe că Guvernului o să-i fie foarte greu – o dată; în al doilea rând, politica corectă a României, din acest punct de vedere, este să încurajeze mamele, și nu să dea creșteri de alocații pentru copii”, a declarat Traian Băsescu pentru Digi24.

Citește și: Coronavirus. Traian Băsescu a ieșit la atac: „Cea mai mare crimă ar fi să lăsăm copiii victime...”

Traian Băsescu a menționat că prioritatea principală ar fi să mărească indemnizaţiile pentru mame, nu alocaţiile.

„Noi avem nevoie, în momentul de față, să încurajăm mamele să facă copii, deci cele care au serviciu și se hotărăsc să facă un copil trebuiesc ajutate. Aș fi mărit indemnizația pentru mame, și nu alocația pentru copii”, a explicat Băsescu.

Pe subiectul măririi pensiilor cu 40%, fostul președinte spune că premierul Ludovic Orban ar putea pierde capital politic exact cum a păţit şi fostul preşedinte, dacă nu măreşte pensiile şi nu explică din timp situaţia, potrivit capital.ro.

„Dacă va face ca mine, va avea de pierdut. Adică dacă nu va face mărirea și nu va explica din vreme”, a mai declarat Băsescu.