Parcul Sebastian din Capitală va deveni, în primul weekend din luna octombrie, locul de întâlnire al marilor campioni, în frunte cu Nadia Comăneci, cu tinerii aspiranți la performanță sportivă. Pe 5 și 6 octombrie 2019, Fundația Nadia Comăneci va organiza cel mai mare eveniment de testare și îndrumare sportivă în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului ”Nadia Sports Experience”.

 

Nadia Comăneci față-n față cu viitorii campioni

Nadia Comăneci va fi prezentă pe 5 și 6 octombrie în Parcul Sebastian din Capitală la evenimentul ”Pașaport pentru sport, în sectorul 5”, eveniment organizat de Fundația Nadia Comăneci în cadrul proiectului ”Nadia Sports Experience”.

Citește și: Zeita de la Montreal isi continua visul peste Ocean! 10 pentru Bart and Nadia Sports Experience

Proiectul ”Nadia Sports Experience” își propune creșterea interesului pentru sport și pentru activități de mișcare în aer liber, pentru copii și întreaga familie, și familiarizarea copiilor cu diferite discipline sportive, precum și identificarea și selectarea unor copii cu potențial sportiv pentru cluburile sportive.

Iar evenimentul ”Pașaport pentru sport, în sectorul 5” oferă copiilor de 7-12 ani șansa unică de a-și testa abilitățile la nu mai puțin de 10 discipline sportive.

Ca și la prima ediție, din toamna anului 2018, la eveniment sunt așteptați peste 2000 de copii care vor avea ocazia de a sta față-n față cu marea campioană Nadia Comăneci, dar și cu multe alte personalități din lumea sportului românesc. Anul trecut, la eveniment au participat și Ilie Năstase, Ion Țiriac și Mihai Covaliu.

”Noi avem acest proiect în SUA de mai mulți ani. Și ne-am gândit că poate fi o opțiune și pentru România. ”Nadia Sports Experience” nu este neapărat despre performanță. Ci despre bucuria de a face mișcare, despre șansa de a descoperi tinere talente pe care le putem îndruma spre disciplina sportivă potrivită. Și este și despre distracție și timp de calitate petrecut în familie”, spune Nadia Comăneci.

„Nadia Sports Experience” este proiectul care își propune să aducă laolaltă antrenori și copii cu potențial sportiv, întrun cadru prietenos. Mă bucur că acest lucru a fost înţeles şi de toţi Consilierii Primăriei Sector 5, care au aprobat proiectul. Astfel, se poate dovedi că atunci când vrem, indiferent de opţiunile noastre politice, reuşim să realizăm lucruri bune pentru comunitate ”, explică Virgil Munteanu, vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

5-6 octombrie 2019, invitație la sport și mișcare în aer liber

În primul weekend din luna octombrie, pe 5 și 6 octombrie 2019, Fundația Nadia Comăneci lansează o nouă invitație la mișcare și sport, prin organizarea evenimentului ”Pașaport pentru sport, în sectorul 5”, cel mai mare eveniment de testare și îndrumare sportivă în aer liber pentru copii, cu acces gratuit.

Evenimentul este organizat de Fundația Nadia Comăneci în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”,  Clubul Sportiv Școlar Steaua, Clubul Sportiv Școlar Nr.1, Clubul Sportiv U.N.E.F.S., Clubul Sportiv Municipal Onești, Clubul Român Contact K1. Evenimentul se bucură și de susținerea și prezența reprezentanților COSR, Federația Română de Gimnastică și Federația Română de Judo. Federația Română de Rugby s-a alăturat proiectului, Caravana de Rugby, coordonată de Antonio Dumitru va fi prezentă sâmbătă, 5 octombrie, în Parcul Sebastian. Programul va cuprinde toate aspectele activității, vizând evaluarea colectivă și individuală, a celor ce urmează să participe activ, evitând orice conflict sau neconcordanță apărută, diferențiată pe vârstă, sex, niveluri și categorii.

Evenimentul se va desfășura în Parcul Sebastian din Capitală, iar în prima zi, sâmbătă, 5 octombrie, copiii își vor putea testa abilitățile la 10 discipline sportive: gimnastică artistică, gimnastică ritmică, atletism, handbal, volei, baschet, rugby, judo, lupte greco-romane, tenis de masă și badminton.

Fiecare copil va primi un ”Pașaport pentru sport” și pentru fiecare disciplină sportivă testată va primi o ștampilă în acest pașaport. La acumularea a cel puțin cinci ștampile în ”Pașaportul pentru sport”, copiii vor fi răsplătiți cu medalii, tricouri și premii surpriză.

Mai mult, va fi o șansă unică de a interacționa direct cu antrenorii de profil, care îi vor îndruma pe copii spre disciplinele și cluburile sportive potrivite. Totodată, Fundația Nadia Comăneci va oferi, în urma acestui eveniment, în cadrul proiectului ”Nadia Sports Experience”,  50  de burse constând în echipament sau sprijin financiar, copiilor care dovedesc înscrierea la un club sportiv în anul școlar 2019-2020.

A doua zi a evenimentului ”Pașaport pentru sport, în sectorul 5”, duminică, 6 octombrie, va fi dedicată mișcării în aer liber pentru întreaga familie. Astfel, în parc vor fi amenajate zone pentru aerobic, mini fotbal, tenis de masă, badminton, baschet, aranjarea și doborârea cuburilor, puzzle cu piese sau aruncarea cercurilor la țintă, la care vor putea participa nu doar copii, ci și părinți și bunici. Toți participanții vor primi diplome și medalii.

Anul trecut, la primul eveniment de acest tip, au participat peste 2000 de copii.

Sportghid.ro – ghidul complet al cluburilor sportive

Ediția a II-a a proiectului ”Nadia Sports Experience” aduce și o noutate: lansarea portalului sportghid.ro, care se dorește a deveni o bază completă de date a cluburilor sportive din ţară, oferind posibilitatea de căutare a tuturor opțiunilor și locațiilor unde este posibilă practicarea unei anumite discipline sportive.

Website-ul va identifica rapid clubul potrivit, în funcţie de preferinţele persoanelor interesate. Și va răspunde, astfel, la întrebarea „unde să practic o disciplină sportivă în Bucureşti”, afişând o listă completă a cluburilor adecvate cu detaliile de contact.