Întâlnire Iohannis-Reuven Rivlin. Ce s-a discutat? Breaking News

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu omologul său israelian Reuven Rivlin. Șeful statului Român a promis că țara condusă de el va rămâne angajată în prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării și a oricărei alte forme de violență.

La discuțiile bilaterale, cei doi președinţi au evocat relația strategică dintre cele două țări, relansarea dimensiunii economice și nevoia de educație.

Iohannis a mai menționat că va acorda în continuare o atenție deosebită parteneriatului dintre România și Statul Israel. În acest context, a adresat invitația ca președintele israelian să facă o vizită în România, în acest an, invitație care a fost acceptată de către președintele Rivlin.

Citește și: Emmanuel Macron, propunere controversată. Mulți vor fi uimiți

Întâlnire Iohannis-Reuven Rivlin. Pe de altă parte, a amintit importanța organizării celei de-a treia ședințe comune de guvern România – Israel, care poate contribui la dezvoltarea cooperării economice dintre cele două țări.

La rândul său, președintele Statului Israelian, Reuven Rivlin, a apreciat participarea României la condamnarea Holocaustului și a precizat că cele două țări nu sunt apropiate doar din punct de vedere istoric, ci și natura oamenilor este asemănătoare. Pe de altă parte, i-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis pentru faptul că a revenit la Ierusalim şi a evocat relațiile apropiate pe care Israelul le are cu România.

Întâlnire Iohannis-Reuven Rivlin: Este necesară condamnarea…

„Cunosc preocupările dumneavoastră în privința valorilor, iar faptul că împărtășim aceleași valori și că purtăm aceleași lupte ne conduce către ideea că împreună putem educa oamenii, îi putem învăța că este necesară condamnarea Holocaustului. Eu cred că nu putem lupta împotriva rasismului și a urii fără cooperare. Cooperarea este foarte-foarte importantă”, a spus Reuven Rivlin.