Numărul infecţiilor respiratorii continuat să crească la nivel naţional. În ultima informare a Institutului Naţional de Sănătate Publică sunt anunţate peste 7.500 de cazuri, de trei ori mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

34 de oameni au murit din cauza complicaţiilor provocate de gripă. Ultimul a fost înregistrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, unde onducerea unităţii a luat mai multe măsuri, pentru a preveni răspândirea bolii.

Spitalul de Urgență din Bistrița, unde trei persoane diagnosticate cu gripă au murit, a intrat în carantină. Managerul Gabriel Lazany explică de ce: „Este o măsură de precauție, în primul rând, pentru că lucrurile care se întâmplă pe piața echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare, având în vedere că o parte dintre acestea sunt produse în China, îmi ridică anumite semne de întrebare”.

Citește și:

Spitalul a interzis accesul vizitatorilor și aparținătorilor în incinta tuturor secțiilor.
„Noi vrem să protejăm pacienții, personalul spitalului”, a spus Gabriel Lazany.

Unitatea medicală are stocuri de măști și dezinfectanți, dar managerul spune că se așteaptă la o criză pe piață a acestor produse.

„Măştile pe piață încă mai există în număr limitat, prețurile au explodat foarte mult deja, față de prețurile la care erau înainte au crescut de cinci până la zece ori. Același lucru se va întâmpla și cu alte materiale, când se vor diminua stocurile. Deci, să fie o lipsă de pe piață și a dezinfectanților”.