Înspăimântător! Care este cel mai consumat drog din Romania. Dezvăluiri în premieră

Înspăimântător! Care este cel mai consumat drog. Agenţia Naţională Antidrog a anunțat care este cel mai consumat drog din Romania.  Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog din România, arată un raport naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2019.

Potrivit documentului care cuprinde date din 2018, după canabis, se situează noile substanţe psihoactive, urmate de cocaină, LSD, ecstasy, ciuperci halucinogene, heroină şi amfetamine.

Invitat la rubrica “Apel matinal”, doctorul Bogdan Gheorghe de la Agenţia Naţională Antidrog a avertizat, la RRA, că substanţele etnobotanice sunt chiar mai periculoase decât aşa-numitele droguri tradiţionale.

Înspăimântător! Care este cel mai consumat drog. Noile substanțe psihoactive sunt substanțe sintetice realizate în laborator

Citește și:

„Noile substanțe psihoactive sunt substanțe sintetice realizate în laborator, cu efecte asemănătoare drogurilor tradiționale, dar făcute astfel încât să ocolească legislația în vigoare, pentru a putea fi puse pe piaţă. România a reușit să diminueze să spunem punerea pe piaţă a acestor substanțe prin închiderea ”magazinelor de vise”, dar disponibilitatea în mediul online a acestor substanțe face ca în continuare tinerii să consume astfel de substanţe”, a spus Bogdan Gheorghe.

Menționăm că în anul 2018, au fost înregistrate aproximativ 4.200 de persoane consumatoare de droguri care au solicitat asistenţă. Raportul Agenţiei Naţionale Antidrog mai arată că numărul persoanelor depistate în trafic, care au condus autovehicule sub influenţa unor substanţe sau produse stupefiante este în creştere.