Informații de ultimă oră despre cazul de la Timișoara. Numărul exact al persoanelor intoxicate

Rezultatele analizelor toxicologice ale probelor recoltate din blocul din Timişoara trebuie să sosească din clipă în clipă, după ce trei oameni au murit în urma intoxicaţiei cu substanţe folosite la deratizare.

Autoritățile informează că doar după ce vor fi gata aceste analize, locatarii blocului se pot întoarce la casele lor, după ce şi-au petrecut două nopţi la rude, prieteni sau în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale. Chiar şi acum, la aproape o săptămână după efectuarea deratizării, mai sunt locatari ai blocului care sună la numărul de urgenţă 112 şi spun că se simt rău.

Citește și:

În spitalele din Timișoara sunt internate, în prezent, 45 de persoane, între care 32 de copii, dar starea lor este bună. Potrivit medicilor, numărul celor care s-au prezentat la urgență a crescut, în ultimele ore, pentru că oamenii sunt panicați și vor să fie sub observație medicală, pentru a elimina orice risc. La această oră, la blocul de pe strada Mioriței, experți de la Ministerul Sănătății iau în continuare probe pentru a analiza gradul de toxicitate din încăperile afectate de deratizare.

În funcție de concluzii, autoritățile vor lua în discuție posibilitatea ca oamenii evacuaţi să se întoarcă acasă. De luni, cei mai mulți locatari au dormit la prieteni sau la rude, iar șase, în spațiile puse la dispoziție de autorități, la Liceul Silvic și la Mitropolie. Între timp, au ieșit și rezultatele preliminare de la autopsia celor doi copii decedați, menținându-se suspiciunea de intoxicație cu o substanță extrem de toxică.

Citește și:

Patronul firmei care a făcut deratizarea blocului din Timişoara a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi trafic cu produse sau substanţe toxice. El a fost plasat în arest preventiv, informează Rador.