Informatii de ultima ora! Bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore cu 121 de morţi şi 5.000 de noi infectări. În total, 1.380 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 64.000 au fost infectate.

Autorităţile chineze au anunţat, pentru prima oară, şi care este impactul epidemiei asupra angajaţilor din sistemul de sănătate: 1.716 dintre ei au luat coronavirusul, iar 6 şi-au pierdut viaţa.

În afara Chinei, cea mai gravă situaţie se înregistrează la bordul unui vas de croazieră ancorat în portul japonez Yokohama, unde peste 200 de persoane, inclusiv un cetăţean român, au fost infectate.

Tară care şi-a repatriat o parte din cetăţenii din China

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

În Franţa, ţară care şi-a repatriat o parte din cetăţenii din China, a luat sfârşit astăzi perioada de carantină pentru primele persoane care s-au întors, după cum transmite corespondentul RRA, Daniela Coman.

Cei 181 de francezi aduşi din China pe 31 ianuarie au început să părăsească centrul unde și-au petrecut ultimele 15 zile, în condiții de carantină și de supraveghere medicală. La plecare, autoritățile medicale le-au eliberat certificate care atestă că nu sunt contagioși.

Își continuă perioada de carantină cei sosiți cu al doilea avion, precum și cei aduşi de săptămâna trecută cu un transport britanic, iar primul pacient confirmat cu virusul ucigaș în Franța și în Europa, pe 23 ianuarie, este vorba de un francez de origine chineză din Bordeaux, care călătorise la Wuhan, a fost externat din spital aseară complet vindecat – a anunțat Ministerul Sănătății.

Alți doi pacienți tratați la Paris, un cuplu de 30 de ani, turiști chinezi, sunt şi ei vindecaţi și au fost externați în urmă cu două zile. Alte opt cazuri confirmate rămân în spitale din Franța, printre ei un turist chinez în vârstă de 80 de ani, aflat în continuare în stare critică.