Inedit!  Muzeul Luvru din Paris a făcut anunțul. Azi, cea mai aşteptată expoziţie a sezonului cultural de toamnă își va deschide porțile.  Totul se întâmplă la  500 de ani de la moartea  lui  Leonardo da Vinci. Cererea de bilete a depăşit toate aşteptările.

S-au vândut aproximativ 300.000 de bilete pentru expoziția “Da Vinci 500” de la Luvru. Pentru a nu crea panică, rezervarea s-a făcut doar online. Este singura modalitate de a putea vizita expoziția, care rămâne deschisă până pe 24 februarie 2020.

Muzeul din Franța a reușit să adune la un loc cel mai mare număr de tablouri ale lui Leonardo, expuse vreodată: 11 picturi dintre cele doar 15 pe care acesta le-a creat, celebra “Gioconda”. La această expoziție se pot admira și cele patru capodopere ale geniului florentin ce fac parte din colecția permanentă a muzeului parizian.

Citește și:

Vizitatorii vor avea ocazia să admire și alte 162 de opere ale sale, cea mai mare parte desene, proiecte ale invențiilor sale, manuscrise ilustrate, schițe de tablouri niciodată realizate împrumutate de peste tot din lume.

Organizatorii pregătesc de 10 ani acest eveniment. Aceștia au pregătit și o surpriză pentru vizitatori. Este vorba despre celebrul desen “Omul vitruvian”, împrumutat de la Galeria Academiei din Veneția, a cărui sosire era incertă până în urmă cu câteva zile, ca și a altei pânze celebre “Madonna Benois” de la Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg.

Citește și:

În cele patru luni, cât va fi deschisă la Muzeul Luvru din Paris, organizatorii se așteaptă ca expoziţia să primească între 5.000 şi 7.000 de vizitatori zilnic.