Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul personal un mesaj pentru colegii săi din PSD. Totul în contextul unui eveniment politic din viitorul apropiat.

E vorba de ceremonia legată de debutul celui de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis în funcția de președinte.

Ceremonia va avea loc sâmbăta aceasta, la Parlament, în fața senatorilor și deputaților.

Adrian Năstase pune problema participării colegilor săi la acest moment festiv. În contextul războiului declarațiilor pe care Iohannis l-a purtat împotriva PSD, și înainte, și în timpul campaniei electorale, remarcă portalul www.dcnews.ro.

Citește și: Rares Bogdan spune lucrurilor pe nume: „Doamne, multa nenorocire a semanat PSD”

“În condițiile în care Iohannis, în primul mandat, ca și în campania prezidenţială, a avut ca obiectiv declarat destrămarea PSD şi în condiţiile în care același Iohannis a încercat, în permanență, demonizarea Partidului Social Democrat, calificându-i pe parlamentarii săi drept „majoritate toxică”, vor participa oare parlamentarii PSD, sâmbătă, la ședința comună a Camerelor Parlamentului, la ceremonia de investire în funcție a celui care și-a propus acest obiectiv?

Mă întreb cum vor proceda reprezentanții „majoritătii toxice? Vor participa la şedintă, mergând „pe burtă”, ca și când nu s-a intâmplat nimic, vor participa „selectiv” (unii fiind plecați la „pomana porcului”) sau vor da un comunicat în care vor preciza motivele pentru care nu doresc să legitimeze, prin prezența lor, un astfel de președinte?”, a scris Adrian Năstase.

Rămâne de văzut ce vor face social-democrații. La fel de interesant ar fi să aflăm câți dintre ei au citit acest text al fostului lor șef, și dacă vor avea vreo tresărire, măcar.