INCREDIBIL! O altă PERSONALITATE acuzată de HĂRȚUIRE SEXUALĂ

Acnehete cu privire la hărţuirile sexuale comise de celebrităţi continuă. Printre cei implicați se numără și John Bailey, preşedintele Academiei artelor şi ştiinţelor cinematografice, care face obiectul unei anchete interne în urma a trei acuzaţii de hărţuire sexuală lansate împotriva sa, informează presa americană.

Postul de televiziune CBS şi publicaţia de specialitate Variety, citând surse apropiate dosarului, au relevat că Academia a primit săptămâna aceasta trei acuzaţii la adresa lui John Bailey şi a decis să deschidă o anchetă.

Contactată de agenție de știri AFP, Academia artelor nu s-au grăbit să ofere informații pentru a proteja toate părţile implicate.

Cu prilejul dejunului din februarie, care a reunit artiştii nominalizaţi la premiile Oscar de anul acesta, Bailey a declarat că Academia se “reinventează” şi că va lua atitudine în faţa abuzurilor care până acum au fost ţinute sub preş, făcând aluzie la cazul Harvey Weinstein.

Producătorul american, acuzat de hărţuire sexuală şi viol de numeroase actriţe printre care Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux sauu Angelina Jolie, a fost exclus din Academie, iar instituţia cinematografică americană au notificat introducerea unui nou cod de conduită pentru a contracara hărţuirea sexuală pe platourile de filmare, potrivit Agerpres.