Incredibil, dar adevărat! Care este cel mai scump oraș din Romania în 2020!

Incredibil, dar adevărat! Cluj-Napoca rămâne şi în 2020 cel mai scump oraş din România în ceea ce priveşte preţurile de piaţa imobiliară. În medie, un metru pătrat costă în jur de 1.600 de euro, cu 15% mai mult decât în Bucureşti şi cu peste şase procente mai mult decât în urmă cu un an.

Clujul a devenit cel mai scump oraș din România

Potrivit RRA, Clujul a devenit cel mai scump oraș din România, deoarece cererea de apartamente este mai mare decât oferta. În oraș există peste 22.000 de oameni care muncesc în IT și peste 17.000 de angajați ai unor companii multinaționale din domeniul serviciilor de afaceri.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

De asemenea, există peste 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, dintre aceștia câteva mii provin din străinătate, mai ales din țări precum Franța, Germania sau Belgia. De asemenea, în Cluj există mii de expați. Toți acești oameni cu venituri mai mari decât media sunt dispuși să plătească prețurile cerute de vânzătorii de apartamente.

Potrivit unor date oficiale, în ultimul an, prețul apartamentelor din Cluj a crescut cu 6,2%. În ultimii cinci ani, prețul mediu al apartamentelor din Cluj a crescut cu 68,7%.