Incendiu puternic la un depozit din Afumați. O hala de aproximativ 4.000 de metri pătrați este în totalitate învăluită de flăcări violente. ISU București Ilfov a trimis un mesaj RO-ALERT care a ajuns la locuitorii din Afumați, dar și la cei din București, din zona șoselei Fundeni.

150 de pompieri luptă cu un incendiu imens care a cuprins un depozit plin de plastic, din comuna Afumați. De asemenea, pompierii intervin acum cu 25 de autospeciale cu apă și spumă, 4 autoscări, 2 autospeciale pentru descarcerare și 2 ambulanțe SMURD.

Incendiu puternic la un depozit din Afumați

Citește și: Alertă generală! Studiul care anunță problemele grave cu care se confruntă România

Reprezentanții ISU București-Ilfov au anunțat că un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un depozit din localitatea Afumați, județul Ilfov.

Bogdan Toma, purtător de cuvânt al ISU București-Ilfov, a declarat la Digi24 că pompierii nu pot intra încă în clădire, deoarece există pericolul prăbușirii și, de altfel, unul dintre pereți s-a prăbușit în interior. În plus, incendiul nu este localizat și există riscul să se răspândească. Arde aproximativ 80% dintr-o suprafață de circa 4.000 metri pătrați.

În interior sunt depozitate materiale de tip PET.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă: „Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”.

Locuitorii din zona șoselei Fundeni au primit o avertizare similară și acum 8 zile, tot din cauza unui incendiu.

Locuitorii din zona Fundeni au mai fost avertizați, în urmă cu câteva zile, de un alt incendiu violent la un depozit de materiale: Incendiu violent în Capitală. Ce se afla în depozitul care a fost rapid cuprins de flăcări