Acum se numește Petre, după ce a fost botezat în ziua de 15 decembrie, anul curent, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” – Apostol din București.

Cel care a trecut la Ortodoxie este un bărbat care până mai zilele trecute era musulman, arată www.ziarullumina.ro.

Botezul s-a desfășurat în condițiile în care a existat binecuvântarea din partea Patriarhului Daniel pentru îndeplinirea acestei slujbe.

Ce se cunoaște despre bărbatul care a dorit să fie ortodox e că are 56 de ani și că s-a născut în Iran. Pe de altă parte, el trăiește de 30 de ani în România, e căsătorit cu o româncă și au împreună o fetiță. Copilul e botezat creștin-ortodox.

Citește și: Ultimele imagini cu Cristina Topescu! Fotografiile au fost realizate de Craciun

Sursa citată mai arată că înainte de botez bărbatul a trecut printr-o perioadă de catehizare, ceea ce înseamnă că a învățat canoanele creștin-ortodoxe. Mai mult decât atât, în tot acest timp el a fost susținut de familie.

Reprezentanții bisericii unde s-a oficiat botezul, lăcaș situat în Sectorul 3 al Capitalei, au spus că pentru această biserică e un eveniment unic. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în ultimele trei secole. Probabil că e un eveniment unic și pentru celelalte biserici ortodoxe din București, poate și din România.

„Această trecere a unui musulman la Ortodoxie a fost un eveniment unic, cred, în istoria de aproape 300 de ani a parohiei noastre.

Duminica trecută a fost cu adevărat o zi specială pentru comunitatea noastră. Au fost momente de adâncă trăire spirituală și de mare bucurie pentru noi toți cei prezenți la încreștinarea noului membru al Bisericii lui Hristos.

Petre se numără de acum între fiii Bisericii, putându-se bucura de o viață duhovnicească nouă și împărtăși de toate bunurile spirituale pe care Sfânta Biserică Ortodoxă le dăruiește membrilor ei”, a spus Marinel Laurențiu Marcu, inspector eparhial în cadrul Sectorului Editurile Patriarhiei Române și consilier parohial al Parohiei Apostol.

Pentru părintele paroh al Bisericii Apostol, Marin Sîrbu, trecerea la ortodoxie a acestui bărbat, pe care îl cunoaște de mai mult timp, e un lucru absolut normal, având în vedere că musulmanul de origine iraniană și-a exprimat de mai mult timp această dorință.

„Noul botezat, pe care îl cunosc de mai mult timp, întâlnindu-l în special la evenimentele religioase, cununii, botezuri și ierurgii ale familiei nașilor lui, mi-a mărturisit, în repetate rânduri, că ar dori să treacă la Ortodoxie, pentru că iubește foarte mult țara noastră, credința și tradițiile noastre creștinești.

Este de înțeles să aibă asemenea sentimente pentru că locuiește în România de aproape 30 de ani.

În plus, este căsătorit civil cu o credincioasă de-a noastră, creștin-ortodoxă, și împreună au o fetiță botezată tot creștin-ortodox.

De asemenea, își doresc foarte mult ca, în viitorul apropiat, să se căsătorească și religios tot în biserica noastră, ceea ce ne bucură și, în același timp, ne onorează”, a spus părintele paroh Marin Sîrbu.