De ziua națională, în cadrul unui eveniment solemn, Generalul-locotenent Daniel Petrescu a fost învestit în funcția de șef al Statului Major al Apărării. La ceremonia organizată la sediul Ministerului Apărării, noul șef al Armatei a anunțat prioritățile mandatului său.

”Efortul Statului Major al Apărării va fi prioritizat și în perioada următoare către creșterea capacității de luptă a unităților, dezvoltarea liderilor de mâine de care Armata are nevoie, sprijinirea autorităților administrației publice, centrale și locale în cadrul interinstituțional și respectarea angajamentelor internaționale asumate de România pe plan internațional” a declarat Generalul-locotenent Daniel Petrescu

Citește și:

În cadrul ceremoniei, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că noul şef al Armatei trebuie să acţioneze cu multă hotărâre, astel încât să fie angajate resursele financiare la termenele și în parametrii planificați, iar ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a afirmat că generalul-locotenent Daniel Petrescu are o vastă experiență profesională și a participat la misiuni în toate teatrele de operații în care Armata României a fost angajată

Petrescu este militar de carieră, cu experienţă în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Kosovo, Bosnia, Albania. Generalul-locotenent Daniel Petrescu îndeplinește în prezent funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019, potrivit CV-ului postat pe site-ul Statului Major al Apărării. În perioada 2017-2019 a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

Citește și:

Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații. La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 – octombrie 2008). A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 – august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.