Împuşcături mortale, bătăi şi multă vărsare de sânge! Ingredientele unei „Poveşti de cartier” de care puţini îşi mai aduc aminte!

Împuşcături mortale, bătăi şi multă vărsare de sânge! Ingredientele unei „Poveşti de cartier” de care puţini îşi mai aduc aminte!
Împuşcături mortale, bătăi şi multă vărsare de sânge! Ingredientele unei „Poveşti de cartier” de care puţini îşi mai aduc aminte!
Autor:

Citește și: Click AICI „A murit Laura Vass?” Cel mai cumplit zvon lansat pe internet!!

Bătăi, împuşcături mortale, ameninţări, mafioţi fioroşi şi multă vărsare de sânge. Aceastea sunt ingredientele unei poveşti de cartier din Pantelimon, în care este prins şi celebrul manelist „Sorinel Copilul de Aur”, care a fost „împuşcat mortal” de membrii unei găsti de cartier fix în fata unei scări de bloc, el dându-şi ultima suflare în bratele frumoasei Monica Merişan, fosta concurentă la Vocea Romaniei. Din fericire pentru fanii manelistului, acesta este doar scenariul unui film în care cei doi au jucat roluri principale!

2
Puţini sunt cei care îşi amintesc de acest film, „Poveste de cartier”, care în 2008 a primit, în urma unui sondaj realizat de Cinemagia, „premiul” de cel mai prost film al anului 2008.
„Poveste de cartier” se vrea o variantă autohtonă a celebrului West Side Story adaptată la realităţile româneşti dintr-un cartier bucureştean. O poveste de dragoste spusă şi trăită pe ritmuri de manele, cu o distribuţie din care fac parte nume consacrate precum Florin Călinescu, Romică Ţociu şi Cornel Palade, dar şi tineri care fac primii paşi pe tărâmul filmului. Din ultima categorie face parte şi Monica Merişan, care la doar 16 ani deţine rolul principal în acest film şi care, se pare, a uimit întreaga echipă cu talentul său. Partenerul ei din film este Sorinel Copilul de Aur, cunoscut al acestui gen muzical, un tânăr cu un număr impresionant de fani pentru cei 15 ani ai săi.

3

„Poveste de cartier” este un film românesc din 2008, regizat de Theodor Halacu-Nicon. Rolurile principale sunt interpretate de Sorinel Copilul de Aur, Monica Merișan, Augustin Viziru, Octavian Strunilă, Florin Călinescu, Romică Țociu și Cornel Palade. Filmul prezintă o poveste de dragoste imposibilă între doi tineri care fac parte din găști rivale, acțiunea desfășurându-se pe ritmuri de manele cântate de Sorinel Copilul de Aur, Monica Merișan și Jean de la Craiova.

4
Întors în București după un an de armată, Vio (Sorinel Copilul de Aur) află că situația în cartierul Pantelimon se schimbase prin apariția liderului interlop Davinci Stănescu (Florin Călinescu), „nașul tuturor nașilor și jupân de jupân”, care se îmbogățise din traficul de droguri și ajunsese să controleze toate afacerile din zonă. Vechii săi prieteni erau împărțiți acum în grupuri rivale care intraseră în conflict după ce Nic (Augustin Viziru), protejatul lui Davinci, încălcase teritoriul de acțiune a lui Calu (Octavian Strunilă), șeful găștii din care făcea parte și Vio, și începuse să distribuie droguri acolo. În perioada cât fiul său a lipsit, Titi Doinaș (Virgil Constantin), tatăl lui Vio, a pierdut o sumă mare de bani, precum și casa, în favoarea mafiotului Davinci. În timpul cât a lipsit,
Vio își reia vechiul serviciu de chelner la restaurantul Baraca administrat de Italianu (Romică Țociu) și Vrăjitoru (Cornel Palade).
Servind la nunta lui Nic cu Marcela (Andreea Doinea), el este prins de patronii localului în dansul Perinița și se sărută pasional cu Ramona (Monica Merișan), sora lui Nic. În mijlocul petrecerii, gașca lui Calu pătrunde în restaurant și fură mireasa. Scena este observată de Vio, care încearcă să-l oprească pe Calu, dar și de Avocata (Mădălina Ghițescu) care îl alertează pe Nic. Băieții lui Nic pornesc în urmărirea găștii lui Calu, cu care se întâlnesc pe terenul de sport al liceului din cartier. Calu amenință că îi taie gâtul miresei dacă Nic nu pleacă de pe teritoriul lui. Are loc o bătaie generală oprită de intervenția polițiștilor conduși de Agentu (Nicodim Ungureanu), în fața cărora cele două găști simulează că joacă un meci de fotbal. Bătaia este amânată pentru a doua noapte după nuntă.

5
A doua zi după nuntă, Ramona vine la restaurant pentru a se întâlni cu Vio. Cei doi tineri își mărturisesc dragostea unul pentru celălalt. Ramona îi spune lui Vio că Davinci vrea s-o ia cu forța de nevastă, iar Nic îi ține hangul mafiotului. Auzindu-l pe Vio cântând în restaurant, Italianu și Vrăjitoru își dau seama că acesta are o voce extraordinară și decid să se lanseze toți trei în muzica de manele: Vio va cânta, Italianu va face playback pe scenă, iar Vrăjitoru va fi impresar. Cei doi patroni îl conving pe tânărul chelner că astfel își va putea recăpăta casa. Vio visează să-și deschidă o cârciumă la Mamaia, unde să cânte; el plănuiește să plece acolo împreună cu Ramona.
Italianu și Vrăjitoru se duc la Davinci pentru a-l ruga să finanțeze înregistrarea unui CD, dar liderul interlop decide să fie el cel care face playback și nu Italianu. Vio și Ramona sunt aduși într-un studio amenajat chiar în fosta casă a tânărului chelner, unde înregistrează mai multe melodii cu care Davinci vrea să participe la concursul „Maneaua de aur”. Nemulțumiți de faptul că mafiotul le-a suflat afacerea, Italianu și Vrăjitoru sabotează însă playback-ul lui Davinci de la concurs, provocând huiduielile publicului.
În aceeași seară, găștile lui Nic și Calu se întâlnesc pe un teren viran unde încing o bătaie cu bâte și cuțite. Venit în fugă de la concurs, Vio încearcă fără succes să-i despartă. Calu este înjunghiat, iar Vio împlântă cuțitul în burta lui Nic. În timp ce rivalii agonizează, toți ceilalți bătăuși o iau la fugă. După bătaie, Davinci le dă membrilor găștii lui Nic un pistol cu care să-l răzbune pe cel ucis. Marcela se duce la locul unde se afla gașca lui Calu și îi transmite lui Vio că Davinci a ucis-o pe Ramona. Tânărul aleargă la locuința ei, unde este împușcat de Avocata imediat după ce și-a întâlnit iubita. Rămasă lângă cadavrul iubitului său, Ramona îl jelește și îi bleastămă pe ucigași.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X