Medic primar in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Doru Negru, a explicat in cadrul unui interviu importanta celor trei mese pe zi.

„Tot ce vârâm pe sub nas şi trece dincolo de beregată, că am înghiţit, are doar două posibilităţi: se arde sau se depune. Ca să arzi, ai trei ceasuri. Tot ce nu ai ars în alea trei ceasuri se depune şi din depozit nu se mai scoate.

De-aia mâncăm la 3-4 ore, trei mese principale şi două gustărele, ca să păcălim organismul că primeşte, să nu îşi declanşeze mecanismele de economisire, dar el să primească o idee mai puţin decât mâncăm, să piardă.

În acelaşi timp, aportul de hidraţi de carbon, zaharuri, fiind mai mic, organismul nu se poate „desdulci” de la o cantitate venită odată, dar aceeaşi cantitate împărțită în cinci face faţă”, a explicat medicul Doru Negru într-un interviu pentru DCNews.