evzmonden.ro Web analytics

“Clatite umplute cu legume”! Sunt atât de BUNE, încât le vei GĂTI ZILNIC

“Clatite umplute cu legume”! Sunt atât de BUNE, încât le vei GĂTI ZILNIC
"Clatite umplute cu legume"! Sunt atât de BUNE, încât le vei GĂTI ZILNIC

“Clatite umplute cu legume”! Sunt atât de BUNE, încât le vei GĂTI ZILNIC

Ingrediente necesare pentru clătite cu legume:

Pentru umplutura:
1 lingura de ulei de nuca de cocos
1 ardel gras galben
1 ceapa rosie medie
putina sare
putin piper negru
1/2 lingurita chimen
1 lingura oregano
1 rosie
1 dovlecel
1 vanata
2 morcovi
500 gr pasta de rosii
2 linguri de condimente (de ex. Vegeta)
1 lingura de indulcitor natural (stevie)

Pentru clatite:
150 gr fulgi de ovaz
2 oua
500 ml de lapte semidegresat
1 lingurita praf de copt
foarte putina sare
1 lingurita de ulei de masline

Alte ingrediente:
9 lingura de ulei de masline
1 lingura unt
5 linguri de smantana semidegresata
50 gr parmezan dat pe razatoare

Mod de preparare:

Umplutura:
1. Caleste usor ceapa. Presara piper si sare.
2. Adauga ardelul si rosia tocate marunt. Presara chimen si oregano.
3. Da prin tocatorul electric morcovii, vanata si dovlecelul.
4. Pune compozitia in tigaie si potriveste de Vegeta si indulcitor. Amesteca bine.
5. Dupa cateva minute incorporeaza pasta de rosii, amesteca bine si ia tigaia de pe foc.

Clatite:
6. Bate ouale cu fulgii de ovaz, sarea, laptele semidegresat, uleiul si praful de copt.
7. Lasa deoparte cam 30 de minute, dupa care ia cate un polonic din compozitie si pune in tigaia incins. Prajeste foile de clatita conform retetei clasice.

“Asamblare”:
8. Pune 2-3 linguri de umplutura pe fiecare clatita si ruleaza.
9. Taie clatitele la final in doua.
10. Unge cu unt o tava din sticla termorezistenta, pune clatitele in ea.
11. Acopera cu smantana, ulei si parmezan si baga in cuptorul incins la 220 de grade Celsius. Sunt gata cand parmezanul a inceput sa faca bule.
Gustul inedit al acestor clatite e dat de faptul ca trebuie sa le prajesti in ulei de cocos.

Sursă: bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X