evzmonden.ro Web analytics

Iata de ce INSEALA BARBATII! O specialista in RELATII CONJUGALE i-a spus ADEVARUL Andreei Esca

Iata de ce INSEALA BARBATII! O specialista in RELATII CONJUGALE i-a spus ADEVARUL Andreei Esca
Iata de ce INSEALA BARBATII! O specialista in RELATII CONJUGALE i-a spus ADEVARUL Andreei Esca

„Ce se petrece intr-o societate, se reflecta in toate casniciile”, puncteaza o celebra specialista in probleme conjugale. Cartea ei, ″Inteligenta erotica″⁣, care este tradusa si in romana, a facut inconjurul lumii.

Dupa ce a salvat gramezi de cupluri aflate in impas, Esthera Perel poate oferi astazi un raspuns la una dintre cele mai cautate intrebari ale existentei noastre: „De ce inseala oamenii?”.

Cu ocazia festivalului ‘Unfinished’, desfasurat in Bucurest, Esthera Perel i-a raspuns Andreei Esca, in cadrul unui interviu de exceptie.

Esther Perel a venit prima data in Romania in urma cu 39 de ani. Gasise un loc bun şi ieftin pentru schi. Apoi ne-a vizitat tara in repetate randuri, astfel incat spune ca le-a vazut pe romance trecand de la faza in care considerau casatoria ca un „dat pe viata, cu orice sacrificiu″, la femeile care au alte asteptari de la viata in cuplu, potrivit stirileprotv.ro.

„Înainte construiam o căsnicie, formam o familie pentru supravieţuire, pentru adăpost şi hrană. Apoi am întâlnit conceptul de «romantism» şi am vrut companie, să simţim că aparţinem cuiva. Astăzi suntem conştienţi de prezenţa fiecăruia într-o relaţie, de ce putem face într-un cuplu: «Vreau să mă ajuţi, că în această relaţie, să devin cea mai bună versiune a mea» ”, dezvaluie Esther Perel.

Esther Perel transmite ca ne in majoritatea tarilor occidentale o criza in mariaj poate sa apara chiar după primii 3 ani de casnicie.

Esther Perel: „Sunt de fapt două etape importante: primii 3 ani şi după ce pleacă copiii de acasă. Există o etapă a vieţii pe care noi o numim acum ″vârsta mijlocie″⁣, care nu exista înainte, pentru că se murea la această vârstă. Trăim de două ori mai mult decât în urmă cu 100 de ani. Acum ″⁣vârsta mijlocie″⁣ este momentul în care te întrebi: asta a fost tot? Se poate mai mult?″⁣. Am putea continua aşa pentru următorii 35 de ani şi pendulezi între ce ai pierdut, ce ai sperat să ai şi ceea ce ai putea avea încă.”

Cele mai multe cauze ale divorţului au fost legate de înstrăinarea faţă de celălalt şi abuzuri, însă mai este ceva… sustine Perel.

Înainte oamenii divorţau pentru că nu erau fericiţi, acum divorţează pentru că vor să fie mai fericiţi decât sunt. Un alt motiv pentru care oamenii se despart este că se îndrăgostesc de altcineva, au trăit o viaţă plină cu cineva. Este foarte important să înţelegem că longevitatea nu este singurul element al succesului într-o căsnicie. Sunt mulţi dintre noi care au avut relaţii lungi şi nefericite”, declara Esther Perel.

„Există viaţă după adulter pentru unii. Pentru alţii este că sărutul morţii, este sfârşitul. M-aţi întrebat despre o chestiune pe care am auzit-o de mai multe ori: «când înşeli simţi că trăieşti în sfârşit» acelor oameni adulterul le legitimează plecarea din relaţie, pentru că este antidotul noţiunii de romantism, a devenit «cea mai înaltă formă de trădare»”, a mai spus autoarea.

Cu toate acestea, într-o lume a divorţurilor pe bandă rulantă, Esther Perel ne spune că tinerii de acum, generaţia „the millenials″ vor să se căsătorească pentru că mulţi provin din familii divorţate, iar siguratatea îi face să vadă paradoxal căsătoria ca pe o ultimă şansă la stabilitate.

Şi dacă ar fi să le învăţăm pe adolescente lucruri esenţiale, care ar fi acestea?

„În primul rând să înveţe să-şi iubească trupul. Este casa ta, locuieşti în ea. Poţi alege să fie un castel cu multe camere în care să-ţi petreci timpul cum vrei tu sau poate fi o închisoare din care de-abia aştepţi să evadezi. Dacă simţi că vrei să evadezi, înseamnă că nu poţi să inviţi pe nimeni înăuntru″, explică Perel.

Pentru că vorbim despre tineri, bombardaţi de modele de cele mai multe ori superficiale, Esther tine să spună că e foarte important ca ei să înţeleagă devreme că puterea de atracţie este direct legată de încrederea în sine.

Andreea Esca: „Deci nu trebuie să cheltuim mulţi bani pe lenjerie intimă sexy”?

Esther Perel: „Depinde cum o porţi. Poţi să porţi o piesă din bumbac simplă cu atitudine, cu încredere în tine, care să spună despre tine: «uită-te la mine sau aş vrea să fiu privită»  sau poţi să porţi cea mai scumpă lenjerie intimă şi să spui: «ştiu că arăt ridicol» sau să ai un partener care să spună: «ce este asta de pe tine şi tu să te simţi ridicol». Să fim sinceri, atitudinea este cea care dă valoare hainelor pe care le porţi. Şi poate că porţi o haină care strigă: «sunt cea mai tare, sunt cea mai tare», dar nu despre asta este vorba″.⁣

Fiica unor supraviețuiori ai Holocaustului, Esther Perel a atras atenţia lumii cu articolele sale despre scandalul dintre Monica Lewinski şi familia Clinton. Atunci Perel a făcut valuri în mediul online cu mesajul: „sa alegi să stai într-o căsnicie nefericită, când poţi să pleci, este noua ruşine.″

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X