“Hop, hop, (h)eroina” – Cine ar putea uita refrenul Carla’s Dreams? Iată însă că, în ultima vreme, acest refren se “cântă” des la Vamă! 

Captură impresionantă la Vama Giurgiu-Ruse. Aproape 36 de kilograme de heroină au fost confiscate. Vorbim despre aproape 36 de kilograme de heroină estimate la 800.000 de dolari. Acestea au fost confiscate de vameşii bulgari la Ruse, la graniţa cu România, dup[ cum spuneam. Peste 70 de pachete cu droguri erau ascunse sub scaunele unei maşini conduse de un cetăţean bulgar. Acesta declarase că dorea să meargă în Austria.

“Hop, hop, (h)eroina” – Așa pățești când ascunzi

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

El a fost arestat şi riscă o pedeapsă între 15 şi 20 de ani de închisoare. O altă persoană aflată în maşină a fost interogată, dar lăsată în libertate. Luna trecută, tot la podul peste Dunăre dintre Ruse şi Giurgiu, au fost confiscate peste 90 de kilograme de heroină ascunse într-un camion.

În octombrie, aproape o tonă de canabis, care valorează aproximativ nouă milioane de euro pe piața neagră, a fost descoperită, duminică, de polițiștii de frontieră de la Giurgiu în interiorul unui microbuz condus de un cetățean sârb în vârstă de 32 de ani, care voia să intre în România. Mai bine zis, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat ca să intre în România un cetățean sârb, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Serbia. Polițiștii de frontieră i-au controlat microbuzul și au descoperit, în interior, mai mulți saci de rafie, de culoare albă, iar în interiorul fiecărui sac erau mai multe pachete ambalate în folie de staniol, ce cântăreau, în total, aproximativ 750 kilograme de canabis.

Dacă ar fi fost comercializate pe piața neagră, drogurile ar valora aproximativ 9.000.000 euro.