Harry și Meghan Markle au făcut un anunț de ultimă oră. Duce de Sussex şi nepot al reginei Elisabeta II-a anunțat că el şi soţia sa, Meghan, nu vor avea mai mult de doi copii, deoarece sunt îngrijoraţi de soarta mediului înconjurător, într-un articol publicat marţi de ediţia britanică a revistei Vogue, informează DPA, citat de dcnews.ro.

Recent, Harry a discutat despre mediul înconjurător, responsabilitate şi schimbările climatice cu experta în primatologie Jane Goodall într-un interviu acordat pentru numărul din septembrie al celebrei reviste de modă, la realizarea căruia a colaborat şi soţia lui, Meghan, în calitate de editor-invitat.

Citește și: Un nou scandal zguduie Casa Regală. Tronul Reginei Elisabeta se clatină?

În acest interviu, prinţul Harry a dezvăluit că naşterea primului său copil, Archie, care a venit pe lume în luna mai, i-a dus ‘conexiunea şi dragostea faţă de natură la un nou nivel’. În timp ce îşi preciza intenţia de a avea mai mulți copii, Harry a fost întrerupt de Jane Goodall, care l-a sfătuit să nu aibă totuşi ‘prea mulţi’.

‘Doi, maximum’, a răspuns prinţul britanic, înainte de a-şi exprima îngrijorarea pe care o resimte faţă de soarta generaţiilor viitoare. ‘

Mereu m-am gândit: acest loc este împrumutat. Şi, cu siguranţă, fiind inteligenţi aşa cum suntem noi toţi şi evoluaţi cum ar trebui să fim cu toţii, ar trebui să putem lăsa ceva mai bun în urmă pentru generaţia viitoare’, a precizat el. Atât Jane Goodall, cât şi ducele de Sussex consideră că starea actuală a mediului este deja ‘terifiantă’.

‘Câte indicii trebuie să ne mai ofere natura înainte de a afla şi de a înţelege pagubele şi distrugerea pe care le provocăm?’, s-a întrebat prinţul britanic.