Vladimir Putin a lovit cu un viral la care nu se aștepta nimeni. Președintele Rusiei, afirmații dure la adresa unei tinere

Vladimir Putin, cel mai puternic om de pe pământ, a reacționat la discursul Gretei Thunberg, spunând că este o tânără dezinformată și că fata este folosită de alte persoane pentru a-și atinge scopurile.

Președintele Rusiei a criticat-o pe Thunberg, miercuri, în timpul unui forum energetic din Moscova, nefiind de acord cu ceea ce a declarat ea la conferința Națiunilor Unite, potrivit Daily Mail.

Liderul de la kremlin i-a cerut adolescenței de 16 ani să „explice țărilor dezvoltate cum ar trebui să trăiască în sărăcie”, după ce a criticat folosirea de combustibili fosili.

Citește și: Noul premier al Rusiei a intrat în pâine! Care este primul plan. Cetățenii sunt uimiți

Tot în timpul discursului din Moscova, președintele a mai susținut că este „jalnic” faptul că Thunberg este folosită de alte grupuri, pe care nu a vrut să le numească, pentru a avea anumite avantaje.

„Este o tânără dezinformată. Nimeni nu i-a explicat Gretei că lumea modernă este complexă și diferită și că oamenii din Africa și din cele mai multe țări din Asia vor să aibă același nivel de trai ca în Suedia. Când cineva folosește copii și tineri pentru interesele lor personale, merită să fie condamnați. Sunt sigur că Greta este o fată foarte sinceră și drăguță, dar adulții nu ar mai trebui să facă orice pentru a-i aduce pe aceștia în astfel de situații extreme”, a mai declarat Putin în timpul conferinței.

În urma discursului ținut luna trecută de Greta Thunberg, prin care acuza liderii lumii că au eșuat în prevenirea schimbărilor climatice, milioane de oameni de pe tot globul au ieșit în stradă în semn de protest, cerându-le guvernelor din lume să ia măsuri de urgență în acest sens.