HALUCINANT! Showbizul mondial este zguduit din temelii. Placido Domingo , ACUZATA de HARȚUIRE SEXUALA

Placido Domingo a fost acuzat de hărțuire sexuală. Nouă femei, nu una, susțin că artistul spaniol le-a atins într-un mod indecent și le-a șantajat să întrețină relații sexuale.

Totul s-ar fi întâmplat în ultimii 30 de ani, potrivit unei anchete realizate de jurnaliștii de la Associated Press. Zeci de oameni, muzicieni sau personal tehnic, susțin că au fost martori ai comportamentului nepotrivit al artistului.

O victimă susține că placido Domingo și-a strecurat mâna sub fusta ei, iar alte trei persoane au afirmat că le-a sărutat cu forța în culise, într-o cameră de hotel și în timpul unei întâlniri la prânz.

Citește și: Connect-R într-o nouă ipostază. Strategia care nu va da greș

”Un prânz de afaceri nu este o scenă”, a spus una dintre cântărețe. “Cineva care îți reține mâna în timpul unui dejun profesional este ciudat, la fel de ciudat ca atunci când îți pune mâna pe genunchi. Mereu te atingea într-un fel oarecare și mereu încerca să te sărute”, potrivit Mediafax.

Pe lângă cele două femei, alte șase persoane au confirmat faptul că avansurile făcute de artist le-au făcut să se simtă prost, iar cea de-a noua este o cântăreață care spune că a fost invitată de mai multe ori în oraș după ce a fost angajată să cânte cu el în anii ’90.

Peste 30 de muzicieni, dansatori, cântăreți și angajați din departamentele tehnice ca și profesori de canto și un administrator au fost martorii unor scene în care Domingo a făcut gesturi cu conotații sexuale și a făcut avansuri tinerelor fără rețineri.

În acest sens, Domingo a dat publicității o declarație prin care afirmă că “acuzațiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de treizeci de ani sunt profund tulburătoare și, în forma prezentată, inexacte”.

“Totuși, este dureros să aud că am supărat pe cineva sau am provocat disconfort- indiferent cu cât timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenții din partea mea. Am crezut mereu că toate interacțiunile și raporturile mele sunt binevenite și consensuale. Cei care mă cunosc și care au lucrat cu mine știu că nu sunt o persoană care să facă rău, să jignească sau să stânjenească pe cineva.

”Totuși recunosc faptul că regulile și standardele după care suntem judecați astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt binecuvântat și privilegiat cu peste 50 de ani de carieră în operă și voi păstra cel mai înalt nivel”, a explicat Placido Domingo.

Una dintre cele nouă femei care îl acuză pe Domingo a acceptat să îi fie făcut public numele. Este vorba despre Patricia Wulf, o mezzo-soprană care a cântat cu Domingo la Opera din Washington.

Niciuna dintre femei nu au probe fondate care să le susțină acuzațiile dar poveștile lor au fost confirmate de apropiați.

Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, este director al Operei din Los Angeles și are în spate o carieră de peste 50 de ani. Artistul a susținut peste 4.000 de concerte și a câștigat 14 Premii Grammy.