HAI, ROMANIA! Uite ce se întâmplă cu Alex și Ilinca înainte de marea finală!

HAI, ROMANIA! Uite ce se întâmplă cu Alex și Ilinca înainte de marea finală!
HAI, ROMANIA! Uite ce se întâmplă cu Alex și Ilinca înainte de marea finală!
Autor:

Cât de sus vom „yodeli” la Eurovision? New York Times pariază pe România! Primită favorabil de presa internaţională, încă de când a câştigat Selecţia Naţională, „Yodel It!”, melodia lui Mihai Alexandru s-a numărat printre cel mai bine cotate piese ale Eurovision 2017, atât în topurile de specialitate, cât şi la casele de pariuri, unde este creditată cu locul al şaselea.

Uşor de reţinut şi interpretată de doi tineri carismatici cu reale calităţi vocale, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, „Yodel It” a devenit un hit la Eurovision. Mai mult, reprezentanţii altor ţări, precum Kristian Kostov, reprezentantul Bulgariei, Jacques Houdek, din Croaţia, Norma şi John Blackbird, din Finlanda, dar şi Triana Park, din Letonia nu s-au ferit să „yodelească” în culisele marelui show și să acorde credit melodiei.

Surpriza vine însă de la americani, mai precis de la New York Times, care spune că România ar putea să influențeze semnificativ clasamentul. „Cursa este spectaculoasă! Printre participanții din fruntea clasamentului se numără Salvador Sobral din Portugalia, a cărui baladă emoționantă, „Amar Pelos Dois”, a depășit așteptările Eurovisionului; reprezentanta Armeniei este o voce puternică şi are o melodie de forţă, „Fly With Me”; „I Can’t Go On”, melodia Suediei, dar şi amestecul neașteptat între pop și yodel, „Yodel It!”, interpretat de Ilinca şi Alex Florea”, scrie cotidianul.

Talismane și emoții pentru finală

Ilinca şi Alex Florea s-au aflat aseară la prima lor întâlnire cu o competiţie internaţională. Tinerii ce reprezintă România la Eurovision 2017 au fost copleşiţi de emoţii, dar şi-au construit un întreag mecanism de susţinere. Ilinca s-a gândit la familia sa, care o urmărea cu suflfl etul la gură, iar Alex Florea pune întrega ascensiune a carierei sale pe seama Ciocanului lui Thor. (Liliana Cojan)

Alex:

– EVZ: Ai avut mari emoţii pe scenă?

– Singurele emoţii pe care le-am simţit sunt cele ale cântecului. Am încercat să nu mă gândesc la câtă lume s-a uitat la mine şi sper că a ieşit bine.

– La cine te-ai gândi când erai pe scenă?

– Când sunt pe scenă nu mă gândesc la nimeni. Mă gândesc doar la ceea ce am de făcut şi implicit la oamenii din jurul meu. În general mă las ş p cuprins de emoţia cântecului. Bineînţeles, o emoţie controlată. Aici intervine teatrul şi țin să mulţumesc Facultăţii de Arte din Constanţa.

– Ai şi vreun talisman norocos?

– Am un medalion pe care îl port mereu la gât. Este Ciocanul lui Thor, iar pentru el trebuie să le mulţumesc prietenilor mei care au un magazin de bijuterii. De fapt, trebuie să le mulţumesc pentru toate bijuteriile mele, cum ar fi şi noua mea chitară din ureche, care a făcut furori. În ceea ce priveş- , te medalionul, de când îl am, cariera mea a fost în plină ascensiune, aşa că îl dau jos doar când fac baie. De multe ori nici atunci. În rest, este nelipsit…

– Cine sunt favoriţii şi de unde vin surprizele

– Concurenţa este mai strânsă în acest an pentru că, între piesele ce au rămas în finală, multe sunt cu potenţial.

Ilinca:

– EVZ: Cum te-ai descurcat cu emoţiile pe scenă?

– Ilinca Băcilă: Cred că este imposibil să scapi de emoţii, important este să ştii să le controlezi şi să le foloseşti în favoarea ta. Eu transform emoţia pe care o simt atunci când cânt „Yodel It!” în energie şi zâmbete, pe care le trimit spectatorilor.

– Ai şi vreun talisman norocos?

– Nu, nu am un talisman norocos, dar obişnuiesc să mănânc ghimbir.

– La cine te-ai gândit când erai pe scenă?

– La părinţii mei şi la sora mea, la cei care mă susţin mereu şi probabil vor fi şi acum alături de mine.

Povestea rochiei

Fanii „Yodel It!”, melodia ce ne va reprezenta la Eurovision 2017 pe scena din Kiev, au fost încântaţi de rochia roşie pe care Ilinca Băcilă a purtat- o în semifinalele Selecţiei Naţionale. Mai mult, după ce Ilinca şi Alex Florea au câştigat competiţia şi au fost aleşi să ne reprezinte în concursul muzical ce se ţine în Ucraina, fanii i-au scris artistei noastre dândui sugestii pentru ţinuta pe care o va îmbrăca, atât în semifinale, cât şi în Marea Finală din 13 mai.

„După câştigarea Selecţiei Naţionale am primit foate multe mesaje de la fanii Eurovision şi le-am citit comentariile. Toţi îmi cereau să fiu îmbrăcată în roşu, pentru că le-a plăcut cum îmi stă în această culoare. Aşa că, atunci când am mers cu Rodica Puca, stilista noastră din TVR, să concepem o rochiţă la atelierul Athena Philip din Bucureşti, am rugat- o să se inspire din rochiţa mea de la audiţii şi să păstreze şorţurile în partea de jos. Partea de sus a fost regândită în totalitate de ea. Îmi place foarte mult ce a ieşit şi s-a muncit mult pentru această creaţie. Aurel Badea, regizorul nostru, a adăugat şi el ideile lui, dar până la urmă a ieşit ceva foarte frumos şi sunt mândră de ea. Îţi dai seama că îmi voi aminti mereu de rochiţa pe care am purtat-o când am reprezentat România. Când am venit la preselecţii în TVR, neau dus la o expoziţie cu toate costumele purtate de artiştii ce au reprezentat România la Eurovision. Mă gândeam atunci că poate într- un an o să fie şi rochiţa mea acolo. Îţi dai seama ce mândră voi fi când vor veni și alţi artişti să vadă ţinuta pe care am purtat- o”, a mărturisit Ilinca.

Bulgaria câștigă votul Rusiei

Rusia s-a retras de la Eurovision 2017, după ce Ucraina a interzis intrarea in ţară a Iuliei Samoilova, reprezentanta țării.

Bulgaria ar putea avea beneficii în urma acestui conflict, deoarece concurentul său, Kristian Kostov (foto), care vine de la Moscova, şi- a câștigat faima timpurie la televiziunea rusă și are un antrenor muzical rus. Astfel, tânărul de numai 16 ani s-ar putea bucura de voturile simpatizanţilor ruşi.

Probleme cu scena prea mică

Showul celor doi români se vrea a fi unul exploziv, cu multă mișcare, cu coregrafie amplă. Din nefericire, socoteala de acasă nu s-a pupat cu cea de la Kiev. „Ne-am lovit de o scenă foarte mică, pe rotund şi care, din păcate, nu ne-a permis să facem o mişcare mult mai elastică, expansivă şi a trebuit să schimbăm scenografia de trei ori. Organizatorii ne-au oprit mai multe mişcări, pentru siguranţă, printre care şi aceea în care eu mă urc pe tun în timp ce el se deplasează. A trebuit să regândesc săritura mea şi am avut foarte mari emoţii, chiar şi la repetiţia de ieri dimineaţă. Mă bucură că în show-ul care a contat cel mai mult şi unde juriul a punctat, a ieşit totul perfect.”, a povestit Alex.

România în top 10

Campionatul european de muzică stârnește, în continuare, discuții aprinse. Eurovisionul se numără printre puținele competiții care beneficiază de atât de mulți fani în toată lumea. Există o concurență mare chiar și între site-urile dedicate acestui concurs. Platormele create de fani sunt cele mai importante surse înainte de marea finală, dacă vrei să afli cine va câștiga concursul înainte de anunțul oficial. Sâmbătă, în finala Eurovision, marea favorită este Italia. În privința câștigătorului au căzut de acord atât fanii, cât și casele de pariuri, care indică același rezultat. România, reprezentată de Ilinca și Alex Florea, urmează să facă o figură destul de bună, conform clasamentelor. Ne aflăm în top 10 și cel mai sigur, ne putem aștepta la un loc între pozițiile 6 și 8.

Ilinca şi Alex Florea repetă alături de Cristina Manoliu-Săvulescu, profesor de canto şi tehnică vocală. „Cu ajutorul lui Dumnezeu, copiii se vor prezenta extraordinar de bine. Totul depinde de stăpânirea emoţiilor. Din punct de vedere tehnic, eu zic că sunt foarte bine lucraţi. I-am văzut în toate concertele de aici şi mi-a plăcut mult evoluţia lor, dar şi reacţia publicului. Piesa se dezvoltă frumos, creşte şi se termină în forţă, iar publicul este implicat la maximum. De fi ecare dată când susţineau un concert, sala nu-i mai lăsa să plece de pe scenă. Acum, copiii noştri trebuie să pună accent pe odihnă şi pe stăpânirea emoţiilor şi autocontrol, pentru că sunt la prima întâlnire cu scena internaţională. Eu zic că vor depăşi totul cu fruntea sus, pentru că sunt motivaţi şi iubesc foarte mult melodia”, a spus profesoara.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X