Hai la ouă de furnică, neamule! Din obiceiurile culinare după care se dau în vânt alții, dar nouă ne-ar putea provoca insomnii

Hai la ouă de furnică, neamule! Din obiceiurile culinare după care se dau în vânt alții, dar nouă ne-ar putea provoca insomnii
Hai la ouă de furnică, neamule! Din obiceiurile culinare după care se dau în vânt alții, dar nouă ne-ar putea provoca insomnii
Autor:

Dacă ați mâncat? Dacă veți mânca vreodată așa ceva? E o întrebare destul de întemeiată despre gastronomia mexicană. Având în vedere imaginația de care dau dovadă oamenii din această țară.

Da, bine, ați auzit de chili, buritto, tacos. Astea sunt și pe aici, pe la noi, în diverse localuri cu specific exotic. Sau piperat.

Dar ce spuneți de niște preparate care nu prea se găsesc în restaurantele nu numai de la noi, ci și din Europa?

Să începem cu lăcustele. Pe care le mănânci împănate cu lămâie, piper, sare, dar asta nu așa, pur și simplu, ci gătite în tavă, la cuptor.

După ce le-ai scos de acolo ai impresia că mănânci nișe chipsuri, la cât de crocante sunt…

Bomboana pe tort vine însă abia acum. Ouă de furnică. Mexicanii zic că pentru ei acesta e ca un fel de caviar, cum îl știm noi, europenii.

Nu se condumă însă ca atare, ci fac parte, ca unul dintre ingrediente, din diverse mâncăruri.

Poftă bună! După cum ne urează portalul www.evz.ro, de la care am aflat aceste mici secrete culinare.

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X