Dacă ați mâncat? Dacă veți mânca vreodată așa ceva? E o întrebare destul de întemeiată despre gastronomia mexicană. Având în vedere imaginația de care dau dovadă oamenii din această țară.

Da, bine, ați auzit de chili, buritto, tacos. Astea sunt și pe aici, pe la noi, în diverse localuri cu specific exotic. Sau piperat.

Dar ce spuneți de niște preparate care nu prea se găsesc în restaurantele nu numai de la noi, ci și din Europa?

Să începem cu lăcustele. Pe care le mănânci împănate cu lămâie, piper, sare, dar asta nu așa, pur și simplu, ci gătite în tavă, la cuptor.

Citește și:

După ce le-ai scos de acolo ai impresia că mănânci nișe chipsuri, la cât de crocante sunt…

Bomboana pe tort vine însă abia acum. Ouă de furnică. Mexicanii zic că pentru ei acesta e ca un fel de caviar, cum îl știm noi, europenii.

Nu se condumă însă ca atare, ci fac parte, ca unul dintre ingrediente, din diverse mâncăruri.

Poftă bună! După cum ne urează portalul www.evz.ro, de la care am aflat aceste mici secrete culinare.