Guvernul demis propune CREȘTEREA SALARIULUI minim pe țară. Uite care este suma

Pe fondul negocierilor pentru formarea unui nou executiv, guvernul demis propune creşterea salariului minim pe ţară. Lucru ce se dorește să fie demarat cu începutul lunii ianuarie a anului viitor. În acest sens, Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern.

Dăncilă: “Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”

Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat documentul oficial ce prevede ca de la 1 ianuarie 2020 salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru, de 8 ore pe zi timp de 5 zile pe săptămână. Persoanele care ocupă de cel puţin un an funcţii la care se solicită studii superioare va avea un salariu mai mare. Mai exact, aceștia ar urma să primească un salariu minim brut garantat de 2.620 lei lunar. Asta înseamnă că suma netă a salariaţilor va fi cu  aproximativ 100 de lei mai mare, respectiv 200 de lei pentru cei cu studii superioare.

Citește și:

După anunţarea acestei iniţiative, premierul desemnat Ludovic Orban a susţinut că guvernul demis nu poate adopta decizii privind stabilirea salariului minim şi chiar a ironizat cabinetul Dăncilă afirmând că “mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”.