Guvernul de la Londra a facut anuntul! Iata cum vor fi afectati muncitorii romani de Brexit.

Muncitorii necalificaţi şi cei care nu vorbesc limba engleză la un nivel acceptabil nu vor mai primi vize de lucru în Marea Britanie după ce se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit.

Guvernul de la Londra a prezentat ieri detaliile noului sistem de imigraţie care urmează să fie pus în aplicare de la 1 ianuarie anul viitor.

Guvernul de la Londra anunță un nou sistem de imigrație

Corespondent RRA, Dan Vasiliu: “Obiectivul viitorului sistem de imigrație este să privilegieze accesul lucrătorilor înalt calificați și să diminueze afluxul forței de muncă ieftine și slab calificate.

Citește și: Pauzele pentru cafea și fumat nu vor mai fi plătite

Astfel, lucrătorii proveniți din statele Uniunii Europene și cei din afara spațiului comunitar vor fi evaluați conform acelorași criterii pentru a se determina dacă pot primi viza pentru a veni să muncească în Regatul Unit, dar nu va exista un plafon numeric al beneficiarilor acestei scheme.

Aceștia vor trebui să ateste competențele profesionale specifice domeniului dorit, să vorbească limba engleză și să dețină deja o ofertă de muncă cu un salariu anual de minim 25.600 de lire sterline sau peste pragul salariului de referință stabilit pentru domeniul vizat.

Se pot califica, totuși, pentru obținerea vizei și cei care au o ofertă de muncă cu un salariu sub cel menționat anterior dacă ei au calificări avansate în domeniul lor de specialitate sau dacă se angajează într-un sector în care în Regatul Unit există o criză de forță de muncă.

Planul guvernului de la Londra va impune fiecărui lucrător străin să obțină la aceasta evaluare cel puţin 70 de puncte pentru a obține permisul de muncă în Regatul Unit.

Sistemul acordă maxim 20 de puncte candidaților care îndeplinesc criteriile minime de salarizare. Prezentarea ofertei de muncă venită din partea unui angajator britanic va primi 20 de puncte, calificarea corespunzătoare postului tot 20 de puncte, iar nivelul corespunzător al cunoașterii limbii engleze.