Guvernul a aprobat lista celor trei măsuri pentru sistemul de educație! Guvernul României a aprobat prin ordonanță de urgență trei măsuri pentru sistemul de educație, una dintre acestea referindu-se la decontarea navetei elevilor.

Ministrul educației, Monica Anisie, a explicat: „Se armonizează legislaţia privind naveta elevilor, decontarea acestei navete, având în vedere faptul că decizia Curții Constituționale prevedea modificarea acestui articol și anume se referă la sintagma decontării pe bază de abonament. Această modificare este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor, pentru că va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care vom stabili cu exactitate modul în care se va face această decontare a navetei elevilor”.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

Alte ordonanţe de urgenţă adoptate de guvern în domeniul educaţiei se referă la extinderea rogramului “Masa caldă” și stabilirea costului standard pentru unitățile de învățământ preuniversitar prin care se materializează și creșterea salarială pentru profesori în acest an de la 1 ianuarie și respectiv de la 1 septembrie, potrivit RRA.