evzmonden.ro Web analytics

Gustul copilăriei: Foi umplute cu NUCĂ și CREMĂ

Gustul copilăriei: Foi umplute cu NUCĂ și CREMĂ
Gustul copilăriei: Foi umplute cu NUCĂ și CREMĂ

Ingrediente necesare pentru foi cu nucă și budincă:

Pentru foi:
40 gr făină
25 gr unt
1 plic praf de copt
4 gălbenușuri
20 gr zahăr
cca 100 ml lapte

Pentru umplutura:
4 albușuri
15 gr zahăr
25 gr nuci tocate

Pentru crema:
80 gr budinca de vanilie
700 ml lapte
30 g unt
20 gr zahar pudră

Mod de preparare:
1. Pune toate ingredientele pentru foi intr-un bol. Mixeaza bine ca sa obtii un aluat consistent.
2. Imparte aluatul in trei si trece cu sucitorul peste ele. Astfel vei avea 3 foi de aluat.
3. Coace foile pe rand.
4. Bate spuma albusurile cu zahar si incorporeaza in ele nucile. Imparte umplutura in
5. Intinde umplutura 1 peste foaia din tava, cat mai uniform.
6. Baga tava in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
7. Pregateste budinca potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Ca sa fie cat mai consistenta poti sa pui mai putin de 700 ml de lapte.
8. Adauga in budinca untul si zaharul pudra. Omogenizeaza cu un tel (budinca trebuie sa fie rece cand pui untul).
9. Imparte crema in doua.
10. Intinde prima crema peste prima umplutura. Acopera cu a doua foaie coapta, apoi cu a doua parte de umplutura si cu restul de crema. La final pune ultima foaie.
Tine prajitura in frigider peste noapte.

Poftă bună!

Sursa: bzi.ro

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X