Greseala descoperita in Biblie! Lingvistii au scos la suprafata informatia care schimba tot ce stiam despre Adam si Eva

Un studiu al limbilor vechi rastoarna unul dintre adevarurile despre Biblia ebraica. Se pare ca mai multe cuvinte si expresii din Cartea Sfanta au dus la crearea unor confuzii si principii religioase eronate. Printre acestea se afla si crearea Evei din coasta lui Adam.

De-a lungul timpului, mai multi preoti crestini si rabini au incercat sa gaseasca un raspuns la intrebarea: “De ce femeia a fost creata din coasta lui Adam?”.

Mai multi teologi sustin ca Dumnezeu nu a dorit sa o creeze pe Eva din cap. Explicatia ar fi, spre exemplu, sa nu fie semeata, nu si-a dorit sa o creeze din inima, pentru a nu fi geloasa, iar din ochi, ca sa nu ajunga prea mandra. In momentul creatiei sale, Adam era o fiinta pura, fara pacate, asadar nu putea transmite femeii defectele sale, orice parte din el ar fi folosit Creatorul.

Citește și: Cine este Lilith, femeia de care toată lumea se îngrozește? Astrolog: „Reprezintă obsesia...”

Despre celebra coasta a lui Adam, preotii le explica enoriasilor ca aceste cuvinte trebuie interpretate intr-un sens biblic mult mai profund. Coasta reprezinta latura fiintei umane, asadar Dumnezeu a creat-o pe Eva ca o parte integranta a barbatului.

In ciuda acestor argumente, femeia nu este inferioara barbatului, ci este partea care il intregeste si care a fost nelipsita din creatia divina. In cele mai multe texte religioase, crearea lui Adam si a Evei este interpretata ca fiind doua laturi ale unui intreg.

O analiza a limbilor vechi, dar mai ales studiul limbilor ebraice din Vechiul Testament, au descoperit mai multe erori care dateaza si din Evul Mediu si care s-au mentinut de-a lungul trecerii timpului.

Potrivit specialistilor, termenul ‘tsela’, tradus drept ‘coasta’, este descris ca fiind atat ‘latură’, dar mai degraba reflexie. Asadar, Dumnezeu a creat-o pe Eva, ca reflexie a lui Adam, dupa chipul si asemanarea sa, ca sa ii fie sprijin in viata, informeaza Libertateapentrufemei.

Termenul reflexie este explicatia care raspunde la intrebarile despre creatia Evei, care nu reprezinta o parte din barbat, ci fiinta care ii seamana si il intregeste ca om.