Grecia a luat o decizie de ultim moment legată de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera! Anunțul oficial a fost făcut în urmă cu puțin timp de premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Grecia a luat o decizie de ultim moment! La conferința ONU de la Madrid, premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a menționat că vor aloca o sumă uriașă de bani pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. El a spus că schimbările climatice au un impact negativ și asupra patrimoniului cultural.Iar Atena va organiza anul viitor un summit pentru protecția patrimoniului cultural și natural.

Citește și: Angajații serviciilor publice sunt în grevă generală 24 de ore

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, participă astăzi la conferința ONU de la Madrid pentru schimbările climatice. În discursul său, premierul grec a subliniat că schimbările climatice reprezintă o amenințare, dar totodată și o provocare globală, care solicită o restructurare radicală a modelului economic pe plan mondial, model pe care Grecia se angajează să-l aplice cu consecvență.

Kyriakos Mitsotakis a menționat că Atena susține întru totul obiectivele ambițioase stabilite de Uniunea Europeană pentru reducerea încălzirii globale.

Guvernul de la Atena a iniţiat deja o serie de acţiuni

Grecia şi-a îndeplinit deja obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru anul 2020: „produce 20% din energia electrică din surse regenerabile, urmând ca această energie să ajungă la 35% până în 2030. Guvernul de la Atena a iniţiat deja o serie de acţiuni care vor mobiliza investiții în valoare de 40 de miliarde de euro în următorii zece ani, menite să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum închiderea unităților producătoare de lignit până în anul 2028 şi interzicerea folosirii articolelor din plastic de unică folosință până în 2021”, informează Rador.