In urma cu ceva timp, celebra prezentatoare de la Televiziunea Națională, Cristiana Bota a facut dezvaluiri socante în emisiunea „La Radio”, cu Andreea Esca despre viața ei, dar și despre cariera sa îndelungată în televiziune.

Seducătoarea prezență blondă, cu voce caldă și zâmbet luminos, de pe micile ecrane, în anii comunismului, a rămas în amintirea publicului drept una dintre cele mai frumoase crainice ale televiziunii de stat.

„Prezența mea “La Radio” o întâmpin cu un oftat! Asta pentru că de câte ori greșeam la televiziune, ne trimiteau la radio! Dar adevărata școală la radio se face. E incredibil cât am învățat acolo”, a mărturisit, râzând, Cristiana Bota, în dialog cu Andreea Esca.

Citește și: Scandal Eurovision 2020. Luminita Dobrescu: "Roxen...Roxana nu suna cool"

Cristiana Bota a lucrat mai întâi în presa scrisă, şi-a făcut ucenicia la „Informaţia Bucureştiului”, apoi în 1971, la Televiziunea Română, unde a la redacţia de cultură şi la redacţia de copii şi tineret. Cum a ajuns însă pe micile ecrane? Dintr-o întâmplare, spune celebra crainică. „Într-o zi, m-a întrebat cineva, pe culoarele televiziunii, dacă nu vreau să dau o probă de crainică. Am întrebat: “Ce-i aia?”. Și mi-a explicat că așa cum sunt Delia și Sanda. Am spus da. La probă m-au pus să traduc din franceză și engleză, iar eu nu-mi dădeam seama exact ce se întâmplă, le-am tradus foarte relaxată și degajată. Cred că nu realizam. După o săptămână  m-au anunțat că am luat proba. “Du-te la Sanda Țăranu să-ți explice cum să te îmbraci”, mi-au zis”, și-a amintit Cristiana Bota.

Prezentatoarea a povestit și cum a fost pedepsită de Elena Ceaușescu pentru că a purtat, într-o zi, o pereche de cercei, care nu au fost pe placul Conducătoarei supreme.

„Era un aparat special pe birourile din regie și Elena Ceaușescu se uita la televizor și suna imediat. I-a picat pe mine necazul pentru că, într-o zi, am purtat o pereche de cercei un pic mai mari și nu i-au plăcut. A sunat imediat și a zis  “Scoateți-o pe asta, cu talăngile alea în urechi!”. Am stat vreo două luni pe programul 2, pedepsită. Acolo m-au ascuns, ca să nu mă mai vadă”, a povestit Cristiana.

Cristiana Bota s-a retras de pe micile ecrane în anii care au urmat după Revoluţie.

A fost consilier pentru programe în cadrul TVR. De asemenea, ea şi-a „împrumutat” vocea pentru diverse filme documentare. Superba tânără care i-a încântat pe români în anii comunismului este astăzi o doamnă ajunsă la vârsta de 67 de ani.

„Și pe Delia Budeanu o tot scoteau, săraca. Era foarte frumoasă, poate prea frumoasă, cu ochii aceia superbi”, a mai povestit celebra crainică a televiziunii române, din era comunismului.