Traficul rutier se blocase la un colț de stradă. Un autobuz nu mai putea să treacă, din cauza altor mașini care veneau din sens invers.

Claxoane, nervi, toți doreau să treacă, dar nimeni nu putea.

În acel moment apare o față bisericească. Imaginea este absolut spectaculoasă. Un om înalt, bine făcut, cu barba sură, se așează în mijlocul intersecției și începe să dirijeze circulația.

Unora le face semn să stea pe loc, altora să înainteze. Și în felul acesta, invitându-i pe rând să treacă, a eliberat carosabilul.

În prima fază, unii nu au știut cine e. Pe urmă s-au dumirit că binefăcătorul circulației rutiere este însuși mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

Citește și: Circulaţie îngreunată în București din cauza zăpezii! „Şoferii sunt nişte nesimţiţi...”

El însuși se afla într-o mașină, blocată în trafic. Era mașina TVR. Se îndreptau spre locul unde ar fi avut loc un reportaj cu înaltul prelat.

Când a văzut ce se întâmplă, mitropolitul a coborât din mașină și s-a dus să rezolve situația, relatează portaul www.stiri.tvr.ro.

Ioan Selejan a spus că nu e prima dată când face așa ceva. S-a mai implicat și în alte dăți în dirijarea circulației, când a avut de-a face el însuși cu blocajul în trafic.

”Nu este prima dată când la o intersecție sau undeva unde se produce un accident de circulație și văd că nu este un agent de poliție, cobor din mașină și încep să dirijez circulația”, a spus Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului e un om foarte activ, implicându-se, în general, în problemele comunității, în special în cele umanitare.

A ajutat chiar și membri ai comunității musulmane, atunci când au avut nevoie, în special pe refugiați, arată sursa citată.