George Church, cercetator Harvard Medical School, este de parere ca imbatranirea oamenilor va putea fi reversibila in mai putin de 20 de ani, potrivit DIGI24.

„Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la șoareci. Vom ști în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel”, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de știință într-un laborator de la Harvard Medical School.

Imbatranirea oamenilor va putea fi reversibila in mai putin de 20 de ani

Laboratorul lui Church lucreaza la randul sau si la eliminarea maladiilor genetice, cat si la a-i face pe oameni imuni la toti virusii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”.

Procesul nu reprezinta modificarea genelor, ci se adauga gene

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

„Funcția genetică încetinește, așa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la șoareci ca să le îmbunătățească funcțiile cardiace și renale, precum și conținutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Și un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini. Unele proiecte încearcă să învețe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni, scrie sursa mai sus mentionata.

„Produsele veterinare pot fi la câțiva ani distanță, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirma George Church.