Gabriela Firea, decizie de ultimă oră care va conta pentru dependenții de droguri! Primăria Capitalei sare în ajutorul persoanelor dependente de droguri. Ce vor să facă în acest sens.

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, la un eveniment dedicat combaterii consumului de droguri, că se va amenaja un centru integrat socio-medical pentru persoane dependente de droguri.

Gabriela a explicat ce servicii vor fi disponibile în acest centru: „Vom deschide în maximum şase luni un centru socio-medical pentru îngrijirea acestor persoane care au ajuns dependente de droguri şi, în plus, s-au îmbolnăvit de TBC sau HIV. Aceste persoane vor fi tratate de dependenţă, vor fi reintegrate social, îi vom sprijini să găsească loc de muncă, prieteni, să socializeze. De asemnenea, cei care nu au casă să poată să rămână pe o anumită perioadă în acest centru”, potrivit rador.ro.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a exprimatrecent părerea dupa ce Romania TV a difuzat imagini emotionante cu mamele fetelor disparute din Caracal. Ea spune ca Iohannis, președintele României, ar fi trebuit sa se implice în cazul care a șocat întreaga tară.

”Acestea arată că instituțiile statului au fost cvasi-conduse. De ce spun așa? Pentru că teoretic, fiecare conducător de instituție, de la Palatul Cotroceni, la Parlament, la Guvern, fiecare încearcă, cel puțin teoretic, să rezolve ce are în proximitate, dar nu a existat o preocupare în ultimii cinci ani în legătură cu țara, cu România. Foarte multe planuri și strategii, foarte multe declarații, planuri teoretice, virutuale și mai cred că este o meteahnă românească unde unii care au poziții foarte înalte s-au obișnuit să spună că nu este treaba mea. De vină este celaltă instituție, eventual, de vină sunt niște oameni mai mărunți ca funcție, care sunt scoși și despre care nu se mai știe nimic. Niciodată un om cu probabil cea mai înaltă funcție nu va aduce în fața CSAT-ului o astfel de situație. Cum ar fi normal, pentru că acestea sunt problemele reale ale țării. (…) Președintele a venit, s-a disculpat, a arătat cu degetul către Guvern și a plecat. Ce treabă avea Guvernul? Instituții implicate sunt în subordinea domniei sale”, a precizat Gabriela Firea la România TV.