Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a făcut precizări despre sistemul centralizat de încălzire. Ea spune că în momentul de față este cel mai eficient, cel mai ecologic, dar și cel mai ieftin pentru cetăţeni.

Gabriela Firea, primarul capitalei, susţine că sistemul centralizat de încălzire este, potrivit studiilor făcute de Banca Mondială, BERD şi alte instituţii internaţionale, cel mai eficient, cel mai ecologic şi cel mai ieftin pentru cetăţeni.

În urma unei dezbateri, care a avut loc recent, Firea a precizat că se fac eforturi pentru modernizarea RADET, regia care asigură transportarea agentului termic către bucureşteni.

Citește și:

„Suntem foarte avansați pentru a atrage 180 de milioane de euro fonduri nerambursabile. În premieră, atât angajați de la RADET, cât și cei ai Companiei Municipale Energetica – de asemenea, în urma unei proceduri a unei licitații deschise, avem și patru contracte cu firme private – toți acești oameni lucrează pentru a reabilita rețeaua de termoficare, în sensul înlocuirii conductelor foarte vechi cu țeavă de bună calitate, modernă, care reduce foarte mult pierderile. Așa cum spuneam, sunt investiții fără precedent în acest moment”, a spus Gabriela Firea.

Citește și:

În acest sens, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a precizat că ELCEN, firma care produce căldura şi apa caldă, pe care RADET le distribuie bucureştenilor, are întreg combustibilul necesar pentru acest sezon rece, informează rador.ro.

Reamintim că Gabriela Firea, fosta jurnalistă a oferit informații cheie despre colaborarea Roxanei Wring cu Securitatea.
”Cuum?? Nu creed!! USR-istii de frunte au colaborat cu Securitarea??? Imaculatii? Neprihanitii!! Oamenii de tip nou?? Rusine este prea putin spus!!! Si cate vom mai afla, probabil, despre aceste fantoșe!!
#Rusine #AdevarulInvinge”, a spus atunci Gabriela Firea.