Gabriela Firea a lovit cu un viral la care nu se aștepta nimeni. În cursul acestei zile, autoritățile au fost sesizate de către o femeie, în urma unui apel la 112, despre prezenţa unei maimuţe în curtea casei sale din București. La faţa locului au fost trimişi un medic veterinar cu puşcă cu tranchilizant, însă autorităţile nu au reuşit capturarea animalului.

În acest sens, Gabriela Firea, Primar general al Municipiului București, a declarat că speră ca maimuţa din sectorul 5, cautată de Jandarmerie, să nu fie într-un lan de ambrozie. Declaraţia a fost făcută chiar în timpul unui comandament organizat, miercuri, la PMB, pentru eradicarea ambroziei.

Citește și: Ultimă oră! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Anunțarea suspendării cursurilor...”

„Sper sa nu fie într-un lan de ambrozie, sa nu-i curgă ochii”, a glumit Firea, în momentul în care presa a cerut solicitări despre acest caz, potrivit Mediafax

“În momemtul în care am fost sesizaţi la 112, maimuţa despre care am fost înştiinţaţi că ar exista într-o curte din Sectorul 5 al Capitalei nu se mai afla. Sesizarea a venit în jurul orei 12.00 de la proprietara acelei curţi. După ce au ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmi s-a retras”, a transmis Biroul de Presă al Jandarmeriei Bucureşti, la solicitarea sursei citate.

Şi Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a fost sesizată de Poliţia Locală Sector 5 despre prezenţa maimuţei.

“Am trimis în acel loc un echipaj împreună cu un medic veterinar care deţinea o puşcă cu tranchilizant. Nu s-a reuşit capturarea. Poliţia Locală Sector 5 ne-a sesizat despre trei maimuţe care au fost pierdute. Două au fost capturate de proprietar, cealaltă bănuim că este încă în libertate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălina Trănescu, director de comunicare ASPA.