Furtuna Ciara mătură totul în cale. Nu s-a mai văzut așa ceva. Se îndreaptă rapid către România

Furtuna Ciara mătură totul în cale. Furtuna Ciara a făcut cel puțin șapte morți și numeroşi răniți în Europa, în ultimele 24 de ore. S-au înregistrat perturbări serioase în traficul aerian și feroviar și mii de case au rămas fără curent. Cele mai multe victime au fost lovite de copacii doborâți de vânt sau de acoperișuri smulse în Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Suedia, Cehia și Germania.

În Franța, furtuna a traversat o treime din teritoriul țării și a lovit noaptea trecută sud-estul și insula Corsica. Este de așteptat ca vremea să se calmeze treptat în această dimineață.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

În sud-estul Franței și în Corsica, de la Nisa și până la Ajaccio, vântul a bătut azi-noapte cu viteze cuprinse între 160 și 200 de km pe oră. În condiții de cer senin şi vreme caldă, în Corsica maxima termică prognozată pentru astăzi este de 24 de grade, precum și în absența precipitațiilor, peste 100 de pompieri au supravegheat toată noaptea câteva puncte de incendiu declanșate ieri, dar care nu s-au extins deocamdată, iar focul este ținut sub control.

Tot în Corsica, în prima parte a zilei de astăzi, activitatea în aeroporturi și porturile maritime rămâne suspendată, circulația rutieră este închisă pe majoritatea șoselelor, iar intrarea în tuneluri este blocată. În majoritatea școlilor copiii nu învață. Vântul și precipitațiile au continuat cu mai mică intensitate, însă, și în zona de nord, unde furtuna şi-a atins maximul în noaptea de duminică spre luni.

Apa a ajuns în mai multe case de pe țărmul Mării Mânecii, fără ca inundațiile să provoace însă probleme majore. Şi în est vântul a bătut cu putere, fiind însoțit de ploi – 120 de km pe oră la Strasbourg. Potrivit autorităților franceze, de duminică şi până acum furtuna nu a provocat pagube majore, însă au fost avariate mai multe clădiri și locuințe.

Acoperișul unui liceu a fost luat de vânt și zeci de mașini au fost distruse de copacii căzuți peste ele. Ca măsură de precauție, în toate orașele unde vântul continua să bată cu putere, toate parcurile rămân închise și astăzi, iar la Paris, unde rafalele au depășit 100 de km pe oră, a fost interzisă urcarea în Turnul Eiffel.